SKIK gaat gratis peutergym breed inzetten

Foto: SKIK

Peuters in de gemeente Tubbergen kunnen kosteloos gymmen op alle locaties van kinderopvang SKIK.

De reden voor de stap is simpel. “We merkten een toenemende vraag van ouders naar gym voor peuter”, aldus Petra Plegt van SKIK Kinderopvang. “De vraag was ook of dat door SKIK georganiseerd kon worden, omdat je anders weer met de kinderen naar andere plekken moet gaan. Ook de kosten zijn daarbij van belang.”

Programma

Samen met de oudercommissie is er gekeken naar wat ouders en SKIK belangrijk vinden voor de kinderen. Daaruit kwamen een aantal dingen: bewegen, samen, spelen, laagdrempelig, voor iedereen toegankelijk.

Alle peuterspeelzalen van SKIK zijn nu uitgerust met een specifiek peutergym-programma met bijbehorende spelmaterialen. De pedagogisch medewerksters hebben intern workshops gekregen van een trainster.

Alle peuters zijn welkom. Kinderen hoeven niet bij SKIK op de peuterspeelzaal te zitten. Ook gastouders of oppas-oma’s en opa’s mogen een peuter brengen. Op deze manier ontstaat er ook een leuke kennismaking met alle peuters uit een dorp.

De kosten

Peutergym bij SKIK is gratis. Wel bestaat de mogelijkheid van een vrijwillige bijdrage die weer aan de peutergym-activiteit besteed wordt.

Aanmelden verplicht

Ouders die belangstelling hebben kunnen zich voor de dorpen Geesteren, Tubbergen, Vasse, Langeveen/Manderveen opgeven via [email protected] of telefonisch via 0546 623244.

Data en locaties

Tubbergen – Muziekzaal Dorpshuis de Huve, elke woensdagochtend 09.15 – 10.00 uur

Langeveen – Gebouw van de Rabobank, elke dinsdagochtend 09.00 – 09.45 uur.

Geesteren – Erve de Kampboer, elke vrijdagmorgen 09.00 – 09.45 uur

Vasse – ’t Eschhoes, elke donderdagmorgen 09.00 – 09.45 uur

Er kunnen maximaal 15 kinderen per peutergym mee doen, plaatsing is  op volgorde van aanmelden. Wanneer er meer vraag is bestaat er de mogelijkheid om een extra groep/tijdstip te plannen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen