Opbrengst kledingbeurs naar vrijwilligers VVV en bibliotheken

Foto: CHIEC

De tweedehands kinderkleding-beurs was weer een enorm succes. Vorige maand hebben vele dames, en enkele heren, de Huve in Tubbergen weer opgezocht om diverse kinderkleding koopjes te kunnen ‘scoren’. Hierdoor was ook de opbrengst dit jaar opnieuw hoog.

De organisatie van de kinderkledingbeurs zoekt ieder jaar een groep vrijwilligers uit om in het zonnetje te worden gezet. Maar liefst €500 gaat deze keer naar de vrijwilligers die zich inzetten voor de VVV en de stichting Bibliotheken Tubbergen, kortom CHIEC. Namens alle vrijwilligers nam Ine ELferink het bedrag in ontvangst en zij gaat er voor zorgen dat het bij de desbetreffende vrijwilligers terecht komt.

CHIEC

De Stichting Bibliotheken Tubbergen heeft vestigingen in Tubbergen, Albergen en Geesteren. Naast het uitlenen van boeken worden er e-books, DVD’s en tijdschriften uitgeleend. Naast het uitlenen van materialen organiseert iedere bibliotheek tal van activiteiten, waaronder de Kinderboekenweek en de Maand van het Spannende boek. Bij de Stichting Bibliotheken Tubbergen werken naast een aantal vaste medewerkers, veel vrijwilligers.

Bij de VVV Gemeente Tubbergen werkt een twintigtal enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. De werkzaamheden die zij verrichten zijn heel gevarieerd en bestaan onder andere uit toeristen voorzien van informatie aan de balie, verkoop van o.a. VVV-bonnen, concertkaarten, wandel- en fietsroutes, lange afstandswandelingen en autoroutes, etc.

Investeren in toekomst

Margret Eppink namens de organisatie van de kinderkledingbeurs: “Het team van vrijwilligers is een hechte groep dat met veel plezier en inzet werkt. Samen met officemanager Marian Huiskes zetten ze ‘Tubbergen op de kaart’. Dit jaar zijn we genoodzaakt om wederom nieuwe kledingrekken aan te schaffen door de overweldigende aantallen van kleding willen we graag dat het duidelijk en overzichtelijk is in de verkoopruimte. Vandaar dat we dit voor- en najaar extra gaan investeren zodat de inname soepel gaat verlopen en ook de verkoop goed blijft gaan.”

“Ook komt er binnenkort een eigen Facebook-pagina. Graag willen we alle kopers en verkopers van de kledingbeurs weer heel hartelijk bedanken voor hun inzet. We verwachten aankomend najaar opnieuw een goede inbreng en verkoop”, verklapt Eppink. “Lijkt je dit ook iets om je kleding te verkopen, aarzel niet en breng deze dan in op vrijdag 26 september (vanaf 08.30 uur) in de Huve. We zien iedereen graag volgend seizoen terug in de najaar kinderkledingbeurs.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen