CBS: Ongeveer 200 miljonairs in gemeente Tubbergen

Foto: Redactie

In de gemeente Tubbergen zijn ongeveer 200 huishoudens die ieder een vermogen van €1.000.000 of meer hebben. In Hengelo, een veel grotere gemeente, wonen slechts zo’n 100 miljonairs meer. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Procentueel gezien spant Dinkelland de kroon met 3 miljonairs per 100 gezinnen. De top 3 in Overijssel wordt gecompleteerd door Staphorst (2,7 per 100 inwoners) en Tubbergen (2,5 per 100 inwoners). Borne en Oldenzaal scoren laag; zowel in aantal als in percentages wonen daar de minste miljonairs.

Van alle Nederlanders is slechts 1,3% miljonair.

In de berekening van het CBS worden de waarde van het huis en andere kostbare goederen niet meegerekend. De aantallen miljonairshuishoudens zijn overigens afgerond naar honderdtallen.

Pensioen

Het vermogen van miljonairs is, zo blijkt, weer terug op het niveau van 2008. Het CBS voerde het onderzoek uit in opdracht van Van Lanschot Bankiers. Veel van de ondervraagde miljonairs geven aan dat ze zich zorgen maken over hun pensioenopbouw en over de beschikbaarheid van goede zorg. Ze verwachten die zorg op een bepaald moment zelf te moeten inkopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen