‘Het zekere voor het onzekere?’

Foto: Redactie

Mensen die regelmatig in een casino komen kennen het wel. Dingen afwegen tegen elkaar. Neem ik nog een kaart of laat ik het hierbij? Dat is een simpel vraagstuk waarbij een relatief klein geldbedrag op het spel staat. Maar wanneer doe je het nou goed als het niet om de kleine ‘knikkers’ gaat, maar om iets echt wezenlijks?

Neem stormschade, een brand of een inbraak. In vroegere tijden legde men een voorraadje aan voor dat soort noodgevallen. Dit meest in de vorm van geld in een oude sok of koekblik en misschien wel een dubbelloops jachtgeweer onder het bed. Maar tijden veranderen. De kans dat iemand de bank beroofd, er vandoor gaat van iemands waardevolle spullen c.q. geld is gewoon miniem. Sterker nog, het is (grotendeels en tot een bepaald bedrag) verzekerd tegen diefstal.

Hoe kun je je het beste indekken tegen risico’s, dingen die wellicht – maar hopelijk nooit – eens in een mensenleven voorbij komen? Zelfs bij blackjack en andere spelletjes kan iemand zich indekken, verzekeren tegen een bepaalde inleg. Voor een ondernemer is dat niet anders, gezien de risico’s die hij/zij dagelijks loopt. In gesprekken met relaties krijgen adviseurs als Deterink regelmatig de vraag ‘Is dat nou echt nodig?’ als een bepaalde verzekering aan de orde komt. “Deze opmerking volgt vaak als het over o.a. leveringsvoorwaarden, NEN normen en Risico- Inventarisatie- en Evaluatie (RI & E) gaat . Als Deterink vinden wij het belangrijk onze relaties naast de verzekeringsvoorwaarden ook goed te informeren over deze onderwerpen die van groot belang kunnen zijn voor de continuïteit van hun bedrijf”, aldus Jean Paul Deterink. Het geheel behoeft wat extra uitleg en daarom nodigde de financiële tussenpersoon afgelopen dinsdagavond een aantal relaties uit voor een bijeenkomst bij Bays in Reutum. Onderwerpen die aan de orde kwamen, waren o.a. de verplichtingen bij een zieke werknemer, voorbeelden wat er mis kan gaan bij een technische installatie, werkgeversaansprakelijkheid, arbeidsrecht en het belang van leveringsvoorwaarden.2015-05-19 20.19

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen