RCA helemaal klaar voor onthulling ‘glow in the dark’ wereldprestatie

Foto: Redactie

Record Commissie Albergen (RCA) heeft geen stress. Eens in de 5 jaar doen ze een wereldrecordpoging tijdens Pinksteren en dat geeft nogal eens wat gedoe. Dit jaar is het anders en loopt alles helemaal op rolletjes. “Wel heel veel voorbereiding, maar we zijn er helemaal klaar voor. Morgen is het zover”, legt Yvette Bossink namens de Alberger gelegenheidsclub uit.

De naar schatting 200 vrijwilligers hoeven dus vannacht niet door te buffelen om ervoor te zorgen dat morgen het grootste lichtgevende schilderij ter wereld onthuld zal worden. Sterker nog, rond 17.30 uur zijn ze gestopt met de voorbereidingen en gaan pas morgenochtend weer aan de slag. “Anders is het allemaal al klaar straks en dat is natuurlijk niet de bedoeling”, lacht Bossink fijntjes. “Morgenavond in het donker schijnen we er met UV-licht op zodat het mooi opvalt.”

Het ontwerp van het Albergse schilderij is extra bijzonder, want bolvormig. Het doek zelf komt over een houten stellage heen, dat al de vorm van een bol heeft. Chris Veldhof heeft het ontwerp van het schilderij gemaakt, met als thema ‘fantasiewereld’.

Voorafgaand aan de recordpoging was er nog wel een ‘spaak in het wiel’ doordat Nissan onlangs een reclamedoek met ‘glow in the dark’ verf liet maken van ruim 207 vierkante meter, terwijl de oorspronkelijke plannen van de RCA uitgingen van 202 vierkante meter. Te klein dus om het huidige wereldrecord te verbreken. Daarom is het vergroot naar 226 vierkante meter, groot genoeg om eerste positie van het Japanse automerk over te nemen.

Morgenavond rond 22.00 uur zal de onthulling voor het grote publiek plaatsvinden. Daarna zal een surprise-act het podium beklimmen. Vanavond al wordt bekendgemaakt wie deze bekende artiest zal zijn.2015-05-24 17.14

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen