Noabermarkt van aanstaande zondag afgelast

Foto: Noabermarkt

Helaas, de populaire Noabermarkt in Tubbergen van zondag 5 juli gaat niet door. Het wordt te warm, zo meldt de organisatie.

Het is natuurlijk altijd afwachten wat het weerbericht betreft, maar de Noabermarkt die op zondag 5 juli in Tubbergen gehouden zou worden, wordt afgelast. En dat heeft een logische reden: het wordt te warm. De Noabermarkt is namelijk een etenswarenmarkt en veel producten zijn absoluut niet geschikt om bij hoge temperaturen te verkopen. Jammer voor de deelnemers van de kinderrommelmarkt die als onderdeel van de Noabermarkt gepland stond, maar de kinderen krijgen binnenkort een nieuwe kans.

Hitte een groot probleem

“Bezoekers denken altijd dat we vooral balen als er een regenachtige marktdag voorspeld wordt, maar eigenlijk is hitte een veel groter probleem”, aldus Richard Blokhuis namens de Noabermarkt. “We moeten al vroeg de beslissing nemen om af te gelasten of niet. Zodat deelnemers niet voor niets allerlei voorbereiding treffen. Flink oogsten bijvoorbeeld, terwijl ze hun oogst niet kwijt kunnen op de markt.”

Het is de tweede keer dat een Noabermarkt wordt afgelast. De eerste keer was op 9 februari 2014 in Denekamp. Toen stormde het. “Maar aangezien de komende afgelast markt de 39e editie van de Noabermarkt geweest zou zijn, mogen we eigenlijk nog niet klagen”, besluit Blokhuis positief.

Komende Noabermarkten

De Noabermarkt die zondag 5 juli gehouden zou worden in Tubbergen, gaat dus niet door. De volgende Noabermarkten die we kunnen bezoeken zijn op zondag 12 juli in Denekamp, zondag 26 juli in Hengelo en vervolgens weer op zondag 2 augustus in Tubbergen.

Alle informatie is te vinden op www.noabermarkt.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen