Welkome verkoeling voor broedende duif

De hittegolf is voor zowel mens als dier een flinke uitdaging. Voldoende vocht tot je nemen voorkomt (erge) problemen en ook verkoeling via ijs of via andere manieren om de lichaamstemperatuur op een normaal niveau te brengen kan zeker verlichtend uitpakken. Voor het dierenrijk is dit niet anders, maar soms is het wel enorm behelpen.

Een duif, die inmiddels volop aan het broeden is op één of (vermoedelijk) meerdere eieren, had achteraf gezien wel een betere plek kunnen uitkiezen dan onder het dakbeschot van een wascabine bij Schröder Carwash in Tubbergen. Zeker gezien de brandende zon die het er nu zo warm maakt dat het welhaast een sauna geworden is. Reden voor het personeel om de gevleugelde vriend regelmatig van een gratis waterbad te voorzien. “Ieder uur doen we dat”, legt eigenaar Hennie Schröder uit.

Het beestje hapt letterlijk naar adem in z’n nestje. Toch blijft ze zitten waar ze zit, tussen de takjes. Schröder: “De duif is absoluut niet bang en lijkt inmiddels volledig gewend te zijn aan de frequente douche.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen