Huiskamerproject Geesteren slaat vleugels uit

Foto: Redactie

Zorggroep St. Maarten, locatie De Eeshof, start in de Galmerij te Geesteren een huiskamerproject in het kader van ‘Zorg voor mekaar’. Hiermee speelt De Eeshof in op de nieuwe ontwikkelingen die gaande zijn in de ouderenzorg.

“Het huiskamerproject is een laagdrempelige voorziening, dicht bij de mensen in de buurt. De overheid wil graag dat we minder kosten maken. We zijn ervan overtuigd dat een fijn sociaal contact met anderen ervoor zorgt dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen, zonder meer”, beklemtoont locatiedirecteur Leo Stamsnieder.

Bewoners van de Galmerij gaan eens per 2 weken bij elkaar op bezoek voor een kop koffie, gezellig bijpraten, kaarten of andere spelletjes. Om toerbeurt stelt een bewoner zijn/haar woning beschikbaar om samen te komen. Hierbij ontvangen zij, daar waar nodig, ondersteuning van medewerkers van De Eeshof. Op later termijn zal gekeken worden of vrijwilligers de taak van ondersteuner kunnen overnemen. Het gaat hierbij om hulp te verlenen bij het zetten van koffie, leiden van de bingo of misschien wel het organiseren van uitstapjes. Stamsnieder: “Ik weet dat jullie een tijd geleden eens een dagje naar De Eeshof zijn geweest, waar ook nog heel lekker gegeten is. Nou, zoiets zouden we binnenkort best nog eens weer kunnen doen. Of iets anders natuurlijk, in overleg kan alles. We halen jullie dan op met een bus, zorgen ervoor dat je een fijne dag krijgt en brengen jullie uiteraard ook weer naar huis toe.”

“Mocht het huiskamerproject in Geesteren een succes worden, dan zullen ook zeker in andere kernen van de gemeente Tubbergen dergelijke projecten worden opgezet. Daar is het namelijk ook gewoon nodig dat we anders omgaan met de middelen die we hebben”, aldus Stamsnieder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen