Extra bijzondere schoolmusical in Fleringen

Foto: War Child

Het einde van het schooljaar is weer in zicht. Voor kinderen in groep 8 betekent dit dat ze hun basisschoolperiode traditioneel afsluiten met een schoolmusical.

De leerlingen van basisschool Heilig Hart in Fleringen hadden gisteravond 3 hele bijzondere gasten. Bart, Robin en Thomas van de populaire band Zomaer waren namelijk aanwezig bij de uitvoering van de War Child schoolmusical De Koning te Rijk. De school was 1 van de 2 winnaars van een VIP-première van de War Child schoolmusical.

“We hadden niet verwacht dat Zomaer zou komen”, vertelt achtstegroeper Iza. Ook Romée is onder de indruk: “Het was super, mega, geweldig leuk!” De leerlingen hadden dan ook wel echt hun best gedaan. Om het werk van War Child te ondersteunen hielden ze een 24-uurs actie op hun school. Ook zamelden ze lege flessen in, deden klusjes en verkochten taarten en cakes. In totaal haalden de leerlingen maar liefst €1166,32 op voor War Child.

De bandleden van Zomaer genoten zichtbaar. “Het is ontzettend leuk om die kinderen zo enthousiast te zien”, zegt Thomas. Bart heeft zelfs nog wat talentjes gezien. “Maar vooral brachten ze de boodschap erg mooi over dat kinderen niet thuis horen in oorlog. En ook dat onze veilige situatie vaak als vanzelfsprekend wordt gezien. Ja, die boodschap kwam echt aan”, voegt Thomas toe.

En dat is precies het doel van de War Child schoolmusicals: leerlingen bewust maken van de problematiek van kinderen in oorlogsgebieden. De schoolmusicals Voor Kids gaat de Zon op en De Koning te Rijk zijn inmiddels al meer dan 2.500 keer opgevoerd.

War Child is momenteel in 11 landen actief, waar de kinderen een veilige plek krijgen om hun ervaringen te verwerken en weer leren kind te zijn. Wereldwijd leven ruim 230 miljoen kinderen in gebieden met gewapende conflicten. War Child biedt hen psychosociale hulp, onderwijs en bescherming. Zo haalt War Child de oorlog uit een kind. Zodat ze weer kunnen spelen, dromen, lachen en groeien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen