Marktplein Tubbergen verrast door eenzijdig besluit gemeente

Foto: Redactie

De lucht leek geklaard, maar het tegendeel is waar. Vanuit de gemeente werd gisteren een publicatie verspreid waaruit zou moeten blijken dat Marktplein Tubbergen en het college van burgemeester en wethouders het eens zijn geworden over de invulling van de bedrijfsactiviteiten. Navraag bij Iris Bekhuis, één van de initiatiefnemers van de particuliere ‘markthal’ in Tubbergen, leert echter dat de vork anders in de steel zit.

Iris en Tine Bekhuis hopen dat de gemeente opener en transparanter is in het meedenken. “Kun je nagaan, ik moest het uit de media vernemen dat ‘we eruit waren’. Terwijl dat trouwens ook helemaal niet zo is. Maar zo lijkt het natuurlijk wel, wat ik tenminste van anderen verneem. Mensen feliciteren ons al, maar waarmee? Of is het soms logisch als we alleen maar volumineuze goederen gaan stallen? Nee, bepaald niet. Onze aanvraag bestaat uit zowel volumineuze als niet-volumineuze goederen. Ook kleine spullen dus”, legt Iris uit. “Vandaag kregen we het besluit pas in de brievenbus. Ik vind dit zo enorm onprofessioneel overkomen, erg vreemd.”

De nu verleende vergunning dekt dus niet de aanvraag, vinden de initiatiefnemers. Iris vervolgt: “Nu is het net alsof we hiermee akkoord zijn, maar dat is dus niet zo. Als we dit doen dan is ons hele concept weg. We hebben tweedehandse en handgemaakte goederen. Ze hoeven heus niet bang te zijn dat we mensen uit het winkelcentrum ‘wegtrekken’, integendeel. Gemeente, denk nou eens wat meer met ons mee. Dat is wat we graag willen. Het is nu net alsof ze er alleen uithalen wat hen goed uitkomt. We hebben nog niet eens de kans gehad netjes onze huurders te informeren en nu staat het al overal op internet.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen