Duizenden steunbetuigingen aan Wessel en Sjoerd Grobbink

Sjoerd en Wessel Grobbink
Sjoerd en Wessel Grobbink
Foto: Redactie

Een groot aantal mensen heeft de petitie ondertekend om 2 broers uit Tubbergen een hart onder de riem te steken. Vanmiddag zijn dat er al bijna 6000.

De broers Wessel (23) en Sjoerd (21) Grobbink moeten hun eigen huis aan de Uelserweg in Tubbergen onder dwang verlaten, zo heeft de gemeente Tubbergen onlangs besloten. Er wordt de 2 jongemannen elk een dwangsom opgelegd van €45.000 als zij de woning niet uiterlijk 1 april 2016 hebben verlaten. Het huis is weliswaar eigendom van de jongens, maar heeft volgens de gemeente geen woonbestemming meer. Dit doordat hun huis bij de horecazaak Fortkamp hoort en daarmee eigenlijk een bedrijfswoning is.

Omdat hun vader na het overlijden van zijn vrouw de horecazaak heeft verkocht, is er geen binding meer met het horecabedrijf. Nadat ook hij overleed, kwamen de problemen met de woning boven water.

De gemeente Tubbergen wil niet meewerken aan de bestemmingsplanwijziging, waardoor de woning als zijnde een dienstwoning feitelijk onverkoopbaar is. “Wessel en Sjoerd hebben de bedrijfswoning van hun ouders inclusief hypotheek geërfd. Ze kunnen zich echter – als studenten zijnde – geen dubbele woonlasten permitteren en zullen hoe dan ook in de woning moeten blijven, totdat er een oplossing wordt gevonden. De gemeente vreest precedentwerking, terwijl vergelijkbare situaties niet bestaan en zelf totaal niet meedenkt in oplossingen. De partijen moeten daar zelf maar uit te zien te komen, terwijl het onmogelijk is gebleken om de woning te verkopen aan de eigenaren van de horecazaak Fortkamp”, laat tante en woordvoerder Kirsten Meijer weten. “We hebben echt alles al geprobeerd, maar niets helpt.”

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen