Een bonte stoet in het Kroesmennekesdorp

Foto: Kroesmennekes

De carnavalsweek begon voor prins Wim en adjudant Alwie al op woensdag, waar de hoogheden werden opgewacht door de leiding en de kinderen van Jong Nederland. Met als afsluiter een polonaise maakten de heren zich op voor de schoolcarnaval op de vrijdagmorgen. Daar werden optredens verzorgd door de leerlingen en de beste mochten het nogmaals laten zien – zaterdag na de optocht.

Waar de Fleringers zich zeker niet voor schamen, is de kleinschaligheid van de optocht en voor het geringe aantal toeschouwers. Het trotse gevoel dat bijna het hele dorp op welke manier dan ook meewerkt aan deze optocht overheerst. Een stoet waar alle schoolkinderen aan mee mogen en kunnen doen, omdat er door het geringe aantal grote wagens nagenoeg geen gevaarlijke situaties ontstaan. Onder mooie weersomstandigheden lieten de deelnemers uit het Kroesmennekesdorp zien dat ze vooral geïnspireerd waren door de voetbal. De veteranen van VCF, gehuld in de clubkleuren, liepen achter hun spelersbus aan. De jongens, die getraind worden door prins Wim, met hun tekst wie vind er zo geen bal meer an liepen trots met hun leiders achter de ‘dozen’ aan.

Na afloop van de optocht verzamelden alle deelnemers en toeschouwers zich in residentie DOK’s waar het feest werd voortgezet en de prijzen werden uitgereikt. Eigenlijk waren er alleen maar winnaars, want het was een bijzondere gezellige middag en avond.Carnavalsoptocht Fleringen 2016

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen