Heel Reutum paradeert in optocht van de Pin’n

De carnavalsoptocht van Reutum trok ook dit jaar weer veel deelnemers. Vele buurten, vriendengroepen en families hadden zich opgegeven voor de deze parade. Maar liefst 29 startnummers werden uitgegeven.

De vele praalwagens, loopgroepen, duo’s en eenlingen zorgden voor een kleurrijke optocht doorspekt met veel humor. Het niveau van de optocht was hoog. Ook was soms heel creatief op de actualiteit ingespeeld. Zo schitterde Hoarl en kwam de Reutummerteut met een grote praalwagen onder het thema ’n dolle bull.

Er waren tevens deelnemers die thema’s hadden bedacht met betrekking op prins Erik I. De jury roemde de kwaliteit van de optocht en gaf na afloop aan dat het erg moeilijk was geweest om de winnaars te bepalen. De optocht is al verscheidene jaren gekenmerkt door meer deelnemers dan toeschouwers, iets waar Reutum trots op is.

Na afloop van de optocht vierde het hele dorp carnaval in de prachtig versierde zalen van residentie Bays. In een volle zaal met zeer fraai uitgedoste carnavalvierders maakten prins Erik I en adjudant Gerard de uitslag van de optocht bekend.

Uitslagen optocht

Grote wagens

  1. Reutummerteut – ’n dolle bull
  2. Ann Boll – Met carnaval zijn wij onder de pannen

Kleine wagens

  1. Het Noordik – Heel Holland Bakt
  2. De Witmakers – Potvissen
  3. De Zoeke – De Zoeke hef de ECHTE PAN’N

Grote loopgroepen

  1. Groep 8 – Wie stoat veur ’n oawergang
  2. Kerkstraat Centrum – Ha wat na met de noabers in het spa
  3. De Maten – Het is de Moaten in de bol sloan. Ha wat na!

Kleine loopgroepen

  1. T. Groothuis – Zwarte wief’n
  2. Meisjes groep 7 – Wij willen meer blauw op straat
  3. Meisjes groep 5 – Nerds? Met deze mooie nerdy-meiden hebben we met carnaval goede tijden / Jongens groep 5 – Wij licht(t)en Reutum op

Eenlingen/duo’s

  1. Hennie Kuipers – Potvis aangespoeld
  2. Maria Huiskes – We’j hebt ’n band
  3. Jan & Mirna – Wij gaan met de bus naar het carnaval

De jongens van groep 6 hebben met Pannen, daar zit muziek in de aanmoedigingsprijs ontvangen en de Bays-geinprijs ging naar Barbaros met het onderwerp Disse bloadkapel bloast ook de vrouwleu noar de tap-toe!. De Pin’n danken alle deelnemers en betrokkenen voor hun inbreng en/of bijdrage.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen