Schitterende optocht door het Dubbeldorp

Foto: Elise Goossen-Haarhuis

Alles klopte gisteren, tijdens de jaarlijkse optocht van carnavalsvereniging de Dubbelkiekers.

Gelukkig werkten de weergoden mee en en kon de stoet onder relatief gunstige omstandigheden door het Dubbeldorp trekken. De prinsenwagen van prins Jurgen en zijn adjudant Martijn was dusdanig strategisch opgesteld, dat het duo goed zicht had op alle prachtige creaties. Ze werden verrast door wagens van o.a. hun kameraden, de buren en hun beider werkgevers.

Ook vele wagens uit omliggende dorpen reden mee in de optocht. Bovendien hadden veel carnavalsverenigingen de moeite genomen om een kijkje te nemen in het dorp. Het was echt genieten voor de vele toeschouwers. Opvallend was dat steeds meer mensen uit het dubbeldorp enthousiast raken en een (wagen)bouwvereniging opstarten. Naast de alom bekende Dwarskiekers en Wietkiekers reden dit jaar ook deĀ  Bergkiekers, de Oetkiekers en de nieuwe vereniging Noord Proost mee.

Nadien volgde de prijsuitreiking in een bomvolle residentie Kampkuiper, waarna de afterparty tot in de kleine uurtjes doorging. Al met al een super geslaagde Kiekersdag, een dag waar de Dubbelkiekers wederom met trots op terugkijken.

De uitslag van de optocht

Basisschool

  1. Glasvezel
  2. Let the duck out
  3. Minecraft

Een/tweelingen

  1. Wij showen de steel
  2. Johny Euldering
  3. Miranda en Anita-kaarsen

Loopgroepen

  1. Wietkiekers
  2. V. de Klippels

Kleine wagens

  1. Dwarskiekers
  2. Oetkiekers
  3. Pretbuulkes

Grote wagens

  1. KPJ

Aanmoedigingsprijs: carnavalsvereniging Noord Proost

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen