Meeste koningsdagactiviteiten (nog) niet afgelast

Foto: Redactie

Waar de Langeveners vandaag de handdoek in de ring hebben gegooid vanwege de verwachte weersomstandigheden, gaan in de andere dorpen veruit de meeste activiteiten – hoewel met de nodige aanpassingen – voor Koningsdag 2016 wel door.

De organisatie van de fietspuzzeltocht en de activiteiten op het dorpsplein in Langeveen laat vanmiddag weten dat beide geen doorgang zullen vinden. De reden is het slechte weer dat voorspeld is. Vandaag viel er al een behoorlijke plens regen en morgen zal dat naar verwachting niet veel anders zijn.

In Geesteren is de AVG aan het bezinnen of en, zo ja, op welke manier het programma voor de oranje getinte feestdag door kan gaan. “Vanavond rond 19.30 uur komen we bij elkaar voor overleg”, legt Leon Oosterik uit. “Het is lastig, want het weer laat zich niet heel goed voorspellen. Er worden buien voorspeld, maar misschien is het – net als vanmorgen – morgenvroeg wel grotendeels droog. Moet je het dan nu al afgelasten? Of is er misschien een andere oplossing voor handen. Daar zullen we het straks ook over hebben. Rond 20.00 uur maken we het oordeel bekend.”

Tubbergen en Vasse zijn er klaar voor

Op andere plekken in de gemeente Tubbergen is er niettemin niks afgelast. “In principe gaat het hele programma gewoon door”, vertelt Gert Regeling namens organisator Oranjewijk uit Tubbergen. “Er zijn genoeg grote tenten, verwarmd en al, waar men kan schuilen tegen het weer. Daar zal het dus niet aan liggen. Alleen de vrijmarkt is in de open lucht. We kijken morgenochtend hoe het erbij staat, maar we lasten niks bij voorbaat al af.”

Kingpop in Vasse gaat ook door, precies zoals gepland. Paul Bossink laat namens de organisatie weten dat er afgelopen vrijdag al ‘crisisoverleg’ is geweest over de weersverwachting. Dat heeft geresulteerd in een aantal maatregelen. “Er zijn veel meer plekken overdekt dan anders. Bij de tenten zelf, maar ook bij het podium. Overal staan heaters en er wordt bovendien warme lucht geblazen. Aan de zijkanten staan extra zeilen, ter bescherming tegen de wind”, aldus Bossink. “Wat ons betreft gaat de thermostaat morgen op 20 graden Celsius. We gaan er een mooie dag van maken met elkaar.”

Update – 21.26 uur

De AVG heeft besloten het programma van Koningsdag aan te passen. Zo gaan de rommelmarkt, het hijsen van de Nederlandse vlag, de fietssterrit en de wandeltocht bij Erve Kampboer niet door. De rommelmarkt zal verplaatst worden naar het kermisweekend. Wel gaat de bingo voor ouderen, aanvang 14.00 uur bij Zaal Kottink, door.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen