Woningstichting Tubbergen verhoogt huur niet of nauwelijks

Foto: Wikipedia

De grootste aanbieder van huurwoningen in de gemeente Tubbergen, Woningstichting Tubbergen, voert een beperkte huurverhoging door. Gemiddeld wordt de huur met 0,6% verhoogd, ongeveer gelijk aan de inflatie en beduidend lager dan door de overheid is toegestaan.

“De betaalbaarheid van onze huurwoningen vinden we een belangrijk thema. Dit jaar hebben we daarom gekozen om een zo laag mogelijke huurstijging door te voeren”, aldus Peter Roelofs, directeur-bestuurder van Woningstichting Tubbergen. “In de praktijk hebben we een grote groep huishoudens geen huurverhoging gegeven. Dit zijn huishoudens die al 70% betalen van de huur die we maximaal mogen vragen. Voor de groep huishoudens die nog geen 70% betaalt, hebben we een huurverhoging van 1% doorgevoerd. Gemiddeld komen we dan op 0,6% uit, een stijging gelijk aan de inflatie en ruim onder de 2,1% die het ministerie toestaat.”

Voor betaalbare huren is naast de huurverhoging ook het zogeheten ‘passend toewijzen’ belangrijk. “Als een woningzoekende een woning accepteert, dan stemmen we de huur af op de hoogte van het inkomen. Op deze manier voorkomen we dat de huur niet op te brengen is en mensen in de problemen kunnen komen”, aldus Woningstichting Tubbergen in een verklaring.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen