Pareldagen ondanks het slechte weer goed bezocht

De inwoners van Vasse, Mander en Hezingen kijken terug op fantastische Pareldagen. Ondanks het mindere weer liep men een weekend lang massaal uit voor kermis, muziek en spelactiviteiten. Het feestterrein midden in het dorp bood weer volop gezelligheid voor alle generaties; een dorpsfeest om in te lijsten.

De aanloop naar de Pareldagen is sinds een aantal jaren de Pareldriedaagse. De Pareldagen organiseert dit samen met de Scouting Kameleongroep Vasse. Van woensdag t/m vrijdag liepen liefhebbers wandelroutes van 6 en 12 kilometer door de lieflijke groene omgeving van Vasse. Zo’n 200 deelnemers trokken hiervoor de wandelschoenen aan. De laatste dag werden de wandelaars tot hun verrassing door de lokale dameskapel Tiedt Zat met veel enthousiasme en vrolijke muziek binnengehaald in de Pareltent. Terwijl de eerste wandelaars hun medaille opspeldden, borrelden naast de tent lokale ondernemers en personeel op het bedrijven uurtje rondom een varken aan het spit.

Brommers & Beauty

Zaterdagmiddag begon met de kindermiddag, gevolgd door een buitenfair in het thema brommers en beauty. Ondanks dat het weer het behoorlijk liet afweten, kwamen veel bezoekers de gezellige stands en oude voertuigen op het terrein bewonderen. ’s Avonds was de tent het podium voor PPM. Deze feestband liet nog weer eens zien waar ze haar populariteit aan te danken heeft. De band speelde superstrak tophit na tophit en zangeres Loes gooide al haar charmes in de  strijd. Het publiek en de band vonden elkaar volledig, het was zweten op de dansvloer!

Parelspektakel

Zondagochtend schoven om 11.00 uur 200 mensen aan voor een gezellige brunch. Dankzij lokale sponsoren stond er een prachtig verzorgd buffet klaar. Verse broodjes en croissants, luxe beleg, warme pannenkoeken, eieren en een soepje, fruitspiesjes, het was er allemaal, met de muzikale omlijsting van zangeres Merel Reinders. In de middags was het buffelen geblazen tijdens het Parelspektakel. Jeugd en volwassenen streden om de eer op megagrote opblaashindernissen, waarna het al weer tijd was voor het avond programma.

Tante Leen heette iedereen welkom op haar 80e verjaardag, waarna zanger Sipke de Boer het overnam. Met alleen een gitaar speelde hij de hele tent plat. Met een aaneengesloten medley van hits, meezingers en inhakers raakte Sipke precies de juiste snaar. De tent was bomvol en de sfeer zoals het alleen op een dorpsfeest kan, één grote verbroedering. Het publiek zong luidkeels de nummers mee, wat zelfs leidde tot een spontaan podiumoptreden van een aanwezige enthousiasteling.

Volleybal en playbackshow

De ochtend erna lieten de sportievelingen van Vasse, Mander en Hezingen zien wat ze waard waren na 2 dagen feesten op het volleybaltoernooi naast de tent. Ondertussen was er in de tent een gezellige bingomorgen voor de senioren uit het dorp. In samenwerking met de dorpshuiskamer was dit georganiseerd. ’s Middags was het podium voor de lokale talenten met de playbackshow. En die ging als vanouds. Buurten, vrienden, verenigingen, van alles stond er. En het ene optreden was nog spectaculairder dan het andere. De absolute eer ging uiteindelijk naar Carnavalsvereniging Hezingen Hooidijk. Zij stalen de show met een humoristisch optreden waarin verschillende nummers van Kinderen voor Kinderen als één grote sketch werden uitgebeeld.

Rene Harmelink wint vakantie

En toen kwam het eind van het weekeind al weer in zicht. De afsluitende knaller was de Parelprijzenparade. Lokale sponsoren hadden prachtige prijzen ter beschikking gesteld, waar door het weekeinde heen loten voor verkocht werden. Na alle prachtige prijzen was het winnaar Rene Harmelink die met de hoofdprijs in handen stond: een heerlijke week vakantie in Haus Walser Berge in Oostenrijk. De opbrengst van de loterij gaat elk jaar overigens naar een goed doel. Dit jaar mocht de Zonnebloem afdeling Vasse naar voren komen om maar liefst €750 in ontvangst te nemen. Van deze bijdrage gaat de zonnebloem en extra uitje organiseren voor de senioren in Vasse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen