Businessclub van de Turftrappers bezoekt carrosseriebedrijf oud-prins Guus Plegt

Afgelopen donderdagavond heeft de businessclub van carnavalsvereniging de Turftrappers met ruim 40 leden een bedrijfsbezoek gebracht aan één van haar sponsors: Van Berkum Carrosseriebedrijf in Lochem. Eigenaar van dit bedrijf is de Langeveense ondernemer Guus Plegt, oud-prins van de Turftrappers.

Tijdens het bedrijfsbezoek heeft Plegt in een presentatie uiteengezet hoe hij vanuit het principe van het ‘omdenken’ zakelijke kansen heeft gecreëerd. De carrosseriesector stond in de periode dat hij de Lochemse onderneming overnam onder forse druk. Maar door de processen uniform te maken en samenwerkingsverbanden aan te gaan, kan Van Berkum Carrosseriebedrijf nu leunen op een goedgevulde orderportefeuille.

Tijdens de rondleiding door de 2 moderne bedrijfshallen konden de businessleden zien op welke wijze de productietechnieken plaatsvinden. Zo is de onderneming betrokken bij de ontwikkeling van ultralichte koel- en laadbakken die worden gebruikt voor het vervoer van boodschappen voor een grote online-supermarkt. Duurzaamheid staat centraal in de bedrijfsvoering. “De constructies moeten licht, maar wel robuust zijn”, benadrukte Plegt. “Omdat de carrosseriesector vakmensen nodig heeft, is er een samenwerking met schoolgemeenschappen in de regio.”

‘Ongedwongen de banden verstevigen’

Gerbert-Jan Hendriksen, lid van de sponsorcommissie van carnavalsvereniging de Turftrappers, sprak zijn bewondering uit over de wijze waarop Plegt de theorie van het ‘omdenken’ in de praktijk heeft gebracht. Dat is niets anders dan het denken in termen van kansen en niet van problemen. Bestuurslid Raymond Kienhuis benadrukte dat de ondernemers op een avond als deze op een ongedwongen manier de banden met elkaar kunnen verstevigen. Gezien de vele positieve reacties van de aanwezige ondernemers was de avond zeker geslaagd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen