Grote donateursactie in Geesteren om activiteiten en evenementen te behouden

Foto: Activiteiten Vereniging Geesteren

Lopen de radertjes in het Papsleef’ndorp vast? Of weten de inwoners samen er weer de schouders onder te zetten? Een einde aan de vele feestjes en gezellige bijeenkomsten, zoals door sommigen gevreesd wordt, zou een fikse streep door de rekening van vele (jonge) Geesternaren betekenen – zoveel is zeker.

Voor veel mensen in Geesteren is het vanzelfsprekend dat er tijdens diverse activiteiten in het dorp veel gratis worden aangeboden. Zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van springkussens, chips, snoep, drinken en ijsjes voor de kinderen en natuurlijk gratis entree… Dit kán verleden tijd gaan worden, waarschuwt de Activiteiten Vereniging Geesteren. De leden hiervan zetten daarom een flinke donateursactie op touw.

Gedwongen tot ingrijpen

“Subsidiekranen gaan dicht, vergunningen worden duurder, wet- en regelgeving wordt continu aangescherpt en de risico’s worden groter. Het aloude adagium ‘dat doen we wel even’ is ook definitief verleden tijd. Professionalisering en dreiging zijn begrippen die bepalend zijn bij ieder evenement of activiteit. Hier gaan uiteraard steeds meer kosten mee gemoeid”, zo laat de AVG enigszins bezorgd weten. Het noopt deze groep betrokken inwoners ertoe stevige maatregelen te nemen met het oog op de (nabije) toekomst.

De mensen van de AVG krijgen soms opmerkelijke vragen voor de kiezen, zoals bijvoorbeeld ‘wat doet de AVG?’ en ‘wat betekent deze vereniging voor Geesteren’. Om deze vragen te beantwoorden, zal er binnenkort huis-aan-huis een folder worden bezorgd. Ook zit hierbij een donateurskaart met de oproep om de organisatie van evenementen en activiteiten in Geesteren financieel gezond te houden.

Geen enorme geldactie

In het nog niet zo verre verleden zijn er roemruchte geldinzamelingsacties geweest in Geesteren, waarbij forse bedragen zijn opgehaald. Dat wuift de AVG nadrukkelijk weg. “Een ‘grote’ actie om geld in te zamelen slaan we over. Aankloppen bij onze trouwe sponsoren doen we niet! Want zeg nu zelf… het zou toch een dieptepunt zijn dat we geen sinterklaasintocht meer hebben? Of dat de ouderen niet meer naar de bingo kunnen tijdens Koningsdag? Dat de kerstmarkt niet meer doorgaat? Of dat er geen kermis meer is?” De donateursactie is gelijktijdig met het jaarlijkse kermisweekend, inmiddels Geesteren Alive genoemd.

De folders zullen volgende week in en rond Geesteren verspreid worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen