Marktonderzoek naar bioscoop/theater in Tubbergen

Foto: Alibaba

Hoe kan het dat er nog maar zo weinig horecabedrijven in het Tubbergse centrum over zijn? Een beetje levendige kern heeft toch ook tenminste een (kleine) bioscoop annex theater? Zulke vragen zullen bij Ronnie Filart door het hoofd spoken.

De initiatiefnemer van wat in de toekomst Bioscoop Tubbergen moet gaan worden, is druk doende om het complete ondernemingsplan dicht te timmeren. Hiervoor is ook een enquête uitgeschreven. “Op dit moment kennen de gemeentes ten noorden van Almelo, Borne, Hengelo en Enschede geen bioscoop”, benadrukt Filart. Hij hoopt met het onderzoek de behoefte van de mensen in dit gebied en de precieze doelgroep in kaart te brengen. Het kost ongeveer 5 minuten om de enquête in te vullen.

Locatie nog geheim

Filart zelf had oorspronkelijk 2 locaties op het oog. Op de ene plek is wellicht plek voor 2 zalen met in totaal circa 300 stoelen, op de andere locatie kan een zaal met 117 stoelen worden gerealiseerd. “De gemeente heeft me daarna de perfecte plek aangewezen, midden in het centrum. Maar ik ga niet zeggen waar het exact is, omdat de financiering nog niet rond is. Ook heb ik dit zo met de gemeente afgesproken, dus aan die belofte hou ik me gewoon. Een voorlopig ondernemingsplan ligt er al wel, maar dat moet nu nog goed onderbouwd worden. Daarvan is de enquête een wezenlijk onderdeel.” De bioscoop krijgt een theater met foyer en aan de voorkant een café met terras waar bezoekers bijvoorbeeld koffie met gebak of een biertje kan nuttigen.

Filart verwacht zeker 600 bezoekers per week naar de bioscoop te kunnen halen en baseert dit aantal op landelijke cijfers van de Nederlandse Bioscoopbond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen