Een tropische verrassing voor TBB Totaal

Hup, even een snoepreisje naar Bonaire! “Je ziet het sommige mensen gewoon denken als ik ze hier een beetje over vertel”, lacht Raymond Lokotte van TBB Totaal. Hij doelt hiermee op de bijzondere opdracht die hij heeft binnengehaald. “Maar niets is minder waar. Ik blijf gewoon in Nederland.”

Op 3 juni vertrekt in Rotterdam het schip met daarin 2 containers die bestemd zijn voor de nieuwe brandweerkazerne bij de luchthaven Bonaire International Airport. De bestelling voor de inrichting van o.a. de kleedruimten en de remise is bij TBB Totaal in Tubbergen gedaan door RCN (Rijksdienst Caribisch Nederland). “In maart is het 2 jaar geleden dat ik voor het eerst lucht kreeg van deze nieuwbouw. Er zou een kazerne worden gebouwd, die natuurlijk ook uitgerust dient te worden. Ik heb toen zelf contact opgenomen en het contact is gebleven. Al duurde het nog tot eind 2015 alvorens de opdracht definitief was. Maar goed, dan heb je ook wel wat. Ik ben hier heel blij mee”, beaamt Raymond met gepaste trots. “Je hebt er zo toch wel een bijzondere referentie bij, nietwaar? Iedere nieuwe opdracht is in principe een mooi visitekaartje, maar dit is wel extra speciaal. En dat als eenmansbedrijf.”

‘Persoonlijk, zonder poespas’

Het is nu al meer dan 3 jaar geleden dat Raymond eigenaar werd van kantoor- en werkplaatsinrichter TBB Totaal. Hij nam dit over van z’n kameraad Ruben Harmelink, die de technische groothandel TBB Stadex voortzet. “Kantoormeubilair was voorheen een neventak van het bedrijf en het aanbod ervan vrij summier. Vanaf het begin heb ik de verkoop van meubilair opgepakt en vervolgens langzaamaan uitgebreid. Dat het meubilair toen niet de volle aandacht kreeg, heb ik heel jammer gevonden. Daar wilde ik meer mee doen. Zo gezegd, zo gedaan. Dat kost veel moeite en tijd, maar het is het gewoon helemaal waard geweest”, benadrukt Raymond. “Natuurlijk leer je ook veel, gaandeweg. Bovendien moet ik nog aan de naamsbekendheid werken. Niet iedereen weet dat ik voor mezelf werk en wat TBB Totaal precies doet, terwijl ik bijvoorbeeld ook lid ben van de BGT (Bedrijvencontact Gemeente Tubbergen) en best veel mensen ken. Misschien komt dit ook doordat er nauwelijks aan particulieren geleverd wordt en vooral aan bedrijven. Aan de andere kant, ik ben natuurlijk niet te beroerd om een goede bureaustoel te verkopen aan iemand die vaak van huis uit werkt en graag in onze showroom iets wil uitkiezen. Dat is ook hoe ik me wil onderscheiden, met het persoonlijke deel. Individuele aandacht is simpelweg heel belangrijk, voor iedereen. Natuurlijk is er een website waar je iets kunt bestellen, maar ik bel de bestellingen altijd zelf even na – om even een voorbeeld te geven.”

De showroom van TBB Totaal aan de Haarweg 7 in Tubbergen is elke werkdag en zaterdagmorgen geopend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen