Premier Rutte opnieuw op bezoek bij De Liskoel

Premier Rutte achter het stuur van de Saab cabrio
Premier Rutte achter het stuur van de Saab cabrio
Foto: De Liskoel

Afgelopen zaterdag heeft premier Mark Rutte wederom een bezoekje gebracht aan restaurant De Liskoel in Vasse. Het werd deze keer een echte ‘Saabmiddag’.

Ditmaal was de prominente politicus er niet alleen om te genieten van een uitgebreid diner, maar om tevens een ritje te maken in de Saab cabriolet van restaurateur/chef-kok Ben Nijmeijer. De vorige keer bleken zij namelijk de passie voor hetzelfde automerk te delen.

Premier Rutte wordt soms bespot om zijn autokeuze. Waar andere staatslieden vaak in de nieuwste BMW of Mercedes gesignaleerd worden, kan de minister-president nog geen afstand doen van zijn geliefde tweedehandsje; een Saab 9-3 uit het bouwjaar 1999. Tijdens zijn vorige bezoek aan ons restaurant is het automerk ter sprake gekomen. Helaas had de premier destijds geen tijd om de Saabs van de familie Nijmeijer te bekijken.

Rondritje

Afgelopen zaterdag kwam het wel zover. Premier Rutte werd namens Bolk Transport in Almelo weer uitgenodigd voor een diner bij De Liskoel en ter gelegenheid hiervan nodigde Nijmeijer de premier uit om een rondrit te maken in zijn Saab 9-5 cabriolet.

Maarten Baan, eigenaar van Baan Saab Twente, was eveneens uitgenodigd om de BN’er te kunnen voorlichten over de geschiedenis en techniek achter de auto’s. De premier heeft uit naam van het autobedrijf een boek aangeboden gekregen met hierin de historie van alle types die Saab ooit geproduceerd heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen