Installatiebedrijf Eppink heeft een spannende periode achter de rug

Het is de normaalste zaak van de wereld dat als iets wegvalt er (veelal) wat anders voor in de plaats komt. Zo ook bij de overname van een bedrijf.

Harold en Leonie Hofhuis nemen dan ook niemand iets kwalijk, maar tegelijkertijd knaagt de verwarring – die er kennelijk bij sommige mensen nog steeds is – wel een beetje. Zo voert de familie Hofhuis inmiddels de leiding over 2 installatiebedrijven, met beide een totaal andere naam: Hofhuis Installatietechnieken in Langeveen en Installatiebedrijf Eppink in Tubbergen. De veranderingen die bij deze laatste doorgevoerd zijn, betreffen vooral de organisatorische en praktische kant.

‘Een beetje anders’

Met een behoorlijke zucht blikt Leonie terug op de afgelopen maanden en zeker het begin van dit jaar, toen zij en haar man Harold het even daarvoor failliet gegane Installatiebedrijf Eppink van de curator kochten en vanaf dat moment voort gingen zetten naast hun andere bedrijf. Het overnameproces is ze beide niet in de koude kleren gaan zitten en het was zeker even wennen, maar inmiddels valt er te concluderen dat het de  juiste beslissing was. Eentje welke bovendien ervoor gezorgd heeft dat Leonie met haar thuiscrèche is gestopt. Zij is nu de stem van Eppink, want als mensen bellen krijgen die nu meestal haar als eerste aan de telefoon. Daarnaast is ze samen met een collega o.m. verantwoordelijk voor de projectplanning en de administratie. “Zonder ons als vrouwen loopt de boel natuurlijk helemaal vast”, vertelt ze met een knipoog. “Maar het is heel gezellig met al die kerels, hoor. Eigenlijk is alles hetzelfde gebleven, zelfs de naam van het bedrijf. Alleen neemt nu iemand anders de telefoon op.”

Rust

Beide ondernemingen gaat het voor de wind en er is genoeg werk voor uitbreiding van het personeelsbestand. Zo worden er (allround/leerling) monteurs, elektriciens en loodgieters gezocht. Dit komt vooral doordat eigenlijk alle klanten van eerder ook klant zijn gebleven. “We hebben gelukkig nog geen klachten gehad. Dat is maar goed ook, natuurlijk. Er is ook niet zo heel veel veranderd, hier en daar wat kleine verschuivingen”, stipt Harold aan. “Rust in de tent is het belangrijkste wat er is en meer is er gewoon niet van. We kregen deze kans voorgeschoteld en hebben ‘m gepakt. Nu we weer een paar maanden verder zijn, is alles wel aardig op z’n plek gevallen.”

Andere eigenaren

Eén van de medewerkers die al vele jaren voor het bedrijf werkt, is Alwie Heerts uit Tubbergen. Hij kan goed wennen aan de nieuwe situatie. “Het stelt niet zoveel voor, om eerlijk te zijn. Ik ben heel blij weer werk te hebben, nadat we eind vorig jaar in wat onzeker vaarwater terechtkwamen. Dat is natuurlijk niet fijn, maar het kan gebeuren. Bijna overal waar ik kom, ken ik de bewoners wel en dan vragen ze best vaak hoe het er nu voorstaat. Dan zeg ik dat de naam hetzelfde is gebleven en de meeste andere dingen ook. Er zijn alleen andere eigenaren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen