Welgemikt biertje legt rapper Ronnie Flex het zwijgen op

Foto: Redactie

Wat is er nodig om een zanger stil te krijgen? Dit lijkt misschien het begin van een flauwe grap, maar vannacht bleek 1 bekertje bier al voldoende om Ronnie Flex’ optreden in Geesteren te dwarsbomen.

Het podium van het First Day of Summer Festival zou een half uurtje van Ronell Langston Plasschaert, beter bekend als Ronnie Flex, zijn. In plaats hiervan viel de muziek al na zo’n 3 minuten uit doordat er een enkel biertje op de mengtafel terechtkwam, afkomstig uit het publiek wat hem bij aanvang van zijn optreden meteen op een bierdouche trakteerde.

Bierdouche

Nu is rapper Flex al aardig wat gewend qua bierdouche, getuige vele filmpjes op internet, en waren er ook wel enige maatregelen getroffen om te voorkomen dat zoiets zou gaan gebeuren. Zo was er een beschermkap over het mengpaneel aangebracht alvorens hij aan zijn optreden begon.

Toch kwam één van de gesmeten biertjes precies tegen de borstkas, van degene die erachter stond, aan. Deze viel vervolgens pardoes op het paneel, met als resultaat dat de apparatuur linea recta afgeschreven kan worden. “Doei €2.000, want dat kost-ie nieuw echt wel”, legt dj Tim ter Wee uit. Een laptop, gekoppeld aan internet, bracht snel uitkomst en fungeerde toen een tijdlang als vervanger voor de kapotte geluidsapparatuur. Ter Wee reed onderwijl met iemand mee naar huis om een nieuwe mengtafel op te halen.

Flex en zijn entourage waren intussen vertrokken. “Zelf wilde hij nog wel weer optreden, maar wij zeiden dat het zo wel goed was. Anders krijg je hetzelfde tafereel weer en loop je kans dat er weer wat kapot gaat”, verklaart Tom van Bentheim namens de organisatie over deze beslissing. “We hebben er echt alles aan gedaan wat we konden. Wat kun je nog meer doen? Het zij zo. Het feestje is er trouwens niet minder om en dat gaat nu ook gewoon weer door.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen