Hoogste punt van nieuwbouw TMZ in Geesteren is bereikt

Met het op symbolische wijze plaatsen van 1 van de zonnepanelen op het dak, werd vanmiddag het hoogste punt bereikt van het in aanbouw zijnde TMZ-complex Erve Mensman te Geesteren.

Bouwers en installateurs, toekomstige cliënten en andere belanghebbenden waren ter plaatse bij dit heugelijke moment. Willy Belshof, lid van de Raad van Bestuur van TMZ, heette de aanwezigen samen met collegabestuurder Fred Schrander welkom. Hij stond daarbij ook stil bij vroegere tijden. “Onder leiding van Jan Maathuis, die helaas vorig jaar is overleden, ontwikkelde Erve Maathuis zich tot een instituut in de springsport dat wereldwijd bekend is”, vertelde Belshof. “Veel inwoners hebben herinneringen aan deze unieke, historische locatie. TriviumMeulenbeltZorg begrijpt deze betekenis en het is dan ook een eer om op deze gronden een fraai woonzorgcomplex te realiseren voor onze bewoners, medewerkers, vrijwilligers en de gemeenschap van Geesteren. Deze locatie staat bij de bewoners bekend als Erve Mensman. Daarom willen wij dit nieuwe complex eveneens die naam geven.”

Meneer Krikhaar had de eer om het eerste zonnepaneel te plaatsen, met enige hulp van ‘boven’. Een mobiele hijskraan tilde het paneel op en bouwvakkers zetten het vervolgens vast op het dak.

In februari dit jaar werd officieel gestart met de bouw van het woon-zorgcomplex, dat naar alle waarschijnlijkheid in mei 2017 afgerond is. Belshof: “Het gebouw voldoet aan alle eisen van deze tijd op het gebied van duurzaamheid. Er wordt gebruikgemaakt van tripleglas, warmtepompen, zonnecollectoren, noem het maar op.”

Erve Mensman

Erve Mensman gaat in totaal 48 appartementen tellen. Op de begane grond komen 2 x 16 appartementen voor bewoners die psychogeriatrische zorg behoeven en op de eerste en tweede verdieping elk 8 appartementen voor bewoners die vanwege lichamelijke beperkingen niet meer thuis kunnen wonen.

Bewoners van MeulenbeltZorg die nu nog op 1 kamer met 2 bedden verblijven, krijgen de kans om naar Erve Mensman te verhuizen.

Op termijn bestaat de mogelijkheid om de appartementen op de eerste en tweede verdieping te verhuren. De zorglocatie krijgt voor Geesteren een belangrijke ontmoetingsfunctie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen