Studio Sport en omwonenden sluiten vrede over bootcamp

Instructeurs van het bootcamp bij Studio Sport Tubbergen
Instructeurs van het bootcamp bij Studio Sport Tubbergen
Foto: Redactie

Na bijna een jaar vertraging hebben initiatiefnemers Kelvin Bekhuis en Maurice Verveer het voor elkaar. Ze mogen in en rondom het Haarbos, dat vlak naast het pand van Studio Sport Tubbergen is gelegen, bootcamplessen gaan verzorgen.

Afgelopen week werd er in het bijzijn van een notaris het ‘herenakkoord’ ondertekend tussen de sportlieden en de omwonenden die bezwaren hadden tegen dergelijke activiteiten aan de rand van landgoed Baasdam. Dit betekent dat Outdoor Sport Tubbergen eindelijk haar deuren kan openen. Komende maandagavond, als de beginnende bootcampers trainen, is dat zover. “Dan woensdagavond voor gevorderden en natuurlijk donderdag voor dames”, stipt Maurice aan. Vorig jaar werd hiermee gestart, maar toen staken buren er al snel een stokje voor. Inmiddels is de strijdbijl dus begraven.

De benodigde vergunningen waren al eerder door de gemeente verstrekt en een dreigende dwangsom was dan ook van tafel. Samen met de buurt is nu afgesproken dat er geen gebruik zal worden gemaakt van geluidsversterkende apparatuur of gemotoriseerde voertuigen. Eerder lieten Kelvin en Maurice al weten ietwat onbezonnen van start te zijn gegaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen