Ambassadeurs helpen Manege het Roessingh uit de brand

Ben, Wim en Gerco Schröder uit Tubbergen hebben als ambassadeurs van stichting Manege het Roessingh samen met paardentransport Potijk uit Geesteren een acuut vervoersprobleem van de manege in Enschede verholpen.

De manege had een probleem met vervoer voor de 16 paarden die jaarlijks naar hun vakantieadres gebracht moeten worden. Hun vertrouwde chauffeur was namelijk met de sport gestopt. Maar geen paniek. Binnen een week was het vervoer voor de dieren geregeld en kwam donderdag de luxe vrachtwagen van de BWG Stables voorrijden. De paarden werden in stijl en luxe vervoerd. En achter het stuur van de grote vrachtwagen, niemand minder dan de vrouw van topspringruiter Gerco: Evelien Schröder. Zij had 6 jaar niet meer in een dergelijke combinatie gereden, zo vertelde ze maar wist haast moeiteloos de draad weer op te pakken.

De paarden van Manege het Roessingh, waar ruiters met en zonder beperking kunnen paardrijden, gaan jaarlijks met vakantie naar een groot weide in de buurt. “Ze kunnen daarna uitgerust en vol nieuwe energie terugkeren in de stal en er weer een jaar tegenaan”, zegt Judy Branger, hoofd van de manege.

De ambassadeurs halen de paarden in augustus weer op van hun vakantieverblijf. De gebroeders Schröder zijn sinds 2013 ambassadeur van Stichting manege het Roessingh.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen