Spuitgasten nooit meer zonder water bij een brand door nieuwe tankwagen

Sinds enkele weken hebben de brandweerlieden in Tubbergen kunnen wennen aan hun nieuwe tankwagen, ofwel een chassis met daarop een vaste tank gemonteerd.

De tankwagen wordt steeds vaker standaard ingezet op die plaatsen waarvan bekend is dat er weinig bluswater beschikbaar is, veelal in het buitengebied. Brandweer Tubbergen heeft er al diverse oefeningen mee gehad en de tankwagen heeft zijn eerste dienst al gedaan bij een grote brand in Ootmarsum.

De mobiele wateropslag heeft een capaciteit van 17 kuub, ofwel 17.000 liter. Het voertuig is bijna 9 meter lang en een doorrijhoogte van iets meer dan 3 meter. De pomp kan meer dan 2.100 liter per minuut aan bij 4,4 bar. Bij 15 bar zakt dit naar 1.000 liter per minuut.

Nieuwe collega’s gezocht

Wanneer burgers hulp nodig hebben, rekenen zij op de brandweer. Omgekeerd heeft de brandweer enthousiaste burgers nodig als vrijwilliger.

Wil jij je inzetten voor onze gemeenschap? Beschik jij over een goede gezondheid en conditie? Kan jij binnen een paar minuten, vanaf je huis of werk op onze brandweerkazerne in Tubbergen zijn? Ben jij sociaal vaardig en een teamplayer? Wil jij professioneel worden opgeleid tot brandweerman of -vrouw? Dan is Brandweer Tubbergen op zoek naar jou, dus neem contact op met kazernecoördinator Brian Wissink per mail via [email protected] of bezoek de kazerne op maandagavond (vanaf 19.00 uur) voor meer info!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen