Bijna 100 vrijwilligers bouwen Tubbergen om tot glasdorp

De 28 vlaggen van de Europese lidstaten wapperen al op het Raadhuisplein in Tubbergen. Ze staan symbool voor de meest internationale versie van Glasrijk tot dusverre, dat morgen officieel van start gaat.

Alleen door de inzet van bijna 100 vrijwilligers en de niet-aflatende steun vanuit grote en kleine sponsors in de vorm van geld en in natura is het jaarlijkse kunstevenement mogelijk. “We werken eraan om Tubbergen als een bruisend glasdorp op de kaart te zetten. Evenals het voorgaand jaar is er prachtig nazomerweer besteld; hopelijk komt dat in orde”, licht woordvoerder Jan Hümmels toe.

De voorbereiding is nog in volle gang. Voordat de 45 locaties allen zijn ingericht is er heel wat werk verzet door vrijwilligers met hulp van diverse professionals.

Inmiddels is er door transportbedrijven en koeriers al uit de diverse landen kunst aangeleverd. Ook heeft een vrijwilliger de reis naar Parijs gemaakt om daar van 2 Franse deelnemers werken op te halen. Op maandag en dinsdag melden de meeste deelnemers zich en worden ze begeleid naar hun locatie, waar ze dan met het werk met ondersteuning vanuit de organisatie inrichten.

Fondsen

Deze jubileumeditie geeft extra kosten, o.a. voor transport en verzekering van kunstwerken en reis-en verblijfkosten van deelnemers uit geheel Europa. Door de bijdragen dit jaar van fondsen als COGAS Cultuurfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Stichting Plattelands Ontwikkeling Tubbergen (SPOT), de Duitse ambassade in Nederland en het Oranjefonds is Glasrijk in staat om deze extra jubileumeditie mogelijk te maken. Hümmels: “Glasrijk is hen daar zeer dankbaar voor.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen