Oud-Tubbergenaar ontwikkelt speciale Glasrijk-app

Screenshot van de Glasrijk-app
Screenshot van de Glasrijk-app
Foto: Maarten Brouwers

Dit jaar biedt Glasrijk Tubbergen een extra manier om meer informatie te krijgen over de kunstwerken en de kunstenaars: de Glasrijk-app.

Iedere bezoeker van Glasrijk met een telefoon kan dit jaar met één druk op een knop meer informatie krijgen over de glaskunst in zijn/haar omgeving. De speciale app is ontwikkeld door Maarten Brouwers, een oud-Tubbergenaar. Hij ontwikkelde de mobiele applicatie om het verhaal achter de kunstwerken toegankelijker te maken voor de bezoeker of toevallige voorbijganger.

Op de vraag of het een soort kunstroute is, geeft de nu in Amsterdam woonachtige Brouwers aan dat het juist géén kunstroute is. “In plaats van te vertellen hoe gelopen dient te worden, laat de Glasrijk-app de bezoekers vrij. De kunstvoorwerpen staan sowieso al door het hele dorp. Wanneer ze meer informatie willen, kunnen ze de app openen. Wanneer ze iets leuks vinden, kunnen ze het liken en/of delen.”

Breed inzetbaar

De app is niet speciaal voor Glasrijk gemaakt. Volgens de ontwikkelaar zal het binnenkort ook ingezet worden bij een grote Amsterdamse woningbouwcorporatie om daar de relatie tussen het personeel en de kunstcollectie te versterken. Naast werken toevoegen aan hun online favorieten kunnen de medewerkers hier ook een kunstwerk reserveren voor hun eigen werkplek.

Primeur

Glasrijk zal het eerste evenement zijn waarbij TheStoryBehind.it wordt ingezet. Voor de ontwikkelaar een interessante try-out. Hoeveel wordt het gebruikt? Zijn de bezoekers geïnteresseerd in deze locatie-specifieke informatie? Raken ze meer betrokken?

De Glasrijk-app is te gebruiken vanaf de opening op woensdag 28 september en er hoeft niets voor geïnstalleerd te worden. Na 2 oktober zal de collectie online toegankelijk blijven als archief. De app is te openen via: glasrijk.thestorybehind.it

Glasrijk Tubbergen is dit jaar van woensdag 28 september t/m 2 oktober 2016.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen