Woertman breidt uit met een vestiging in Amsterdam

Wegens een toenemende vraag vanuit de Randstad, en met name de regio Amsterdam, ziet Woertman Natuursteen in Tubbergen zich ‘genoodzaakt’ er een nevenlocatie te openen.

Het oog is daarbij gevallen op een echte A-locatie, nabij de PC Hooftstraat in Amsterdam. Deze buurt staat bekend om ‘oud geld’, doordat hier van oudsher de meeste rijke hoofdstedelingen woonden. Tegenwoordig is dat eigenlijk niet anders, met het verschil dat zich er tevens vele luxemerken hebben gevestigd. “Dat is ook heel bewust zo gedaan, om ons hierbij te voegen. We merken dat hier de markt echt behoefte heeft aan onze producten”, legt Jos Woertman uit. “Die verkopen we al een jaar of 7 á 8, maar de laatste tijd is het echt ‘booming business’ geworden. Te denken valt aan sauna’s of een hamam, complete zwembaden of badkamers en natuurlijk keukens. Restauraties ook. De meest bijzondere en mooie projecten. Dan is het vanuit Tubbergen lastig zaken doen, als je daar eigenlijk fysiek een paar dagen in de week aanwezig zou moeten zijn. Afspraken maken op afstand is lastig, dus vandaar deze stap.”

Met de eigenaar van Piastrelle, de winkel waar Woertman als het ware een shop-in-shop ingericht krijgt, deed het Tubbergse bedrijf al zo’n 10 jaar zaken. “We breiden ons werkgebied uit en zijn er ook direct zichtbaar aanwezig. De gevel van het winkelpand wordt aangepast, het assortiment wordt flink uitgebreid en ik krijg er een eigen kantoortje zodat ik zelfstandig klanten kan ontvangen. Mooie ontwikkelingen”, vertelt Woertman met gepaste trots. “Nu reis ik nog vaak heen en weer, maar ook dat zal op termijn minder worden. Dat is simpelweg niet efficiënt, dus ook weer een goed argument voor deze uitbreiding richting het Amsterdamse.”

Extra showroom in Tubbergen

De veelal handmatige fabricage en bewerking van vloeren, grafmonumenten, schouwen, onderdelen van badkamers of keukens en dergelijke blijft voorbehouden aan de Tubbergse vestiging. Ook de winkel aan de overkant van de Nobelstraat zal gehandhaafd worden. Woertman: “Er verhuist niks, Amsterdam is gewoon extra. Het is een nieuw uithangbordje van ons ambachtelijke onderneming. Wel hebben we nu een extra monsterruimte naast het kantoor om mensen ook wat van de andere materialen te laten zien. Klanten komen trouwens ook eenmaal naar Tubbergen om hier te aanschouwen dat we daadwerkelijk een heel stuk bewerking in eigen huis doen, dat we niet een soort handelsagentschap zijn van verschillende toeleveranciers. Regelmatig doen ze dat samen met een binnenhuisarchitect of ontwerper die de kleuren en andere samenstellingen al heeft uitgewerkt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen