Studentes doen gezondheidscheck onder volwassen Langeveners en Manderveners

Foto: Redactie

Als afstudeerproject gaan 2 studenten van Saxion Hogeschool i.s.m. Fysiotherapie Langeveen/Manderveen een onderzoek uitvoeren naar de fysieke gesteldheid bij inwoners van Langeveen en later ook Manderveen.

Kristie Lakerink en Nikita Zweers, beide vierdejaars fysiotherapie-afstudeerders uit Nijverdal, zullen de gezondheid van de vrijwillige deelnemers nader in kaart gaan brengen. Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst over de leefstijl en een aantal lichamelijke testen (BMI, hartfrequentie, conditie, bloeddruk, handknijpkracht, vetpercentage, saturatie en omvang taille). Dit neemt ongeveer 45 minuten in beslag.

Met de uitkomsten van het totale onderzoek kan er in Langeveen en Manderveen (preventief) ingespeeld worden op de lokale behoefte, bijvoorbeeld door een beweeggroep voor een bepaalde aandoening/klacht/ziekte te starten.

Wie nieuwsgierig is naar zijn/haar gezondheid kan per direct een mailtje sturen naar [email protected] of langskomen bij de fysiopraktijk in het dorp. Meer info is te verkrijgen via tel. 0546-681122.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen