Bierbrouwerij wil verhuizen naar Albergen

Foto: Onbekend

Bierliefhebbers wrijven zich al in de handen. Als de aangevraagde vergunningen verleend worden, is Albergen een bijzonder bedrijf rijker. Sallands Landbier Brouwerij uit Raalte gaat er dan naartoe verhuizen. Dat laat mede-oprichter Johan Nijhof desgevraagd weten.

Locatie is de voormalige kalverslachterij, dat net buiten het dorp aan de Ootmarsumsestraat is gelegen. Reden voor de verhuizing is de sterke groei van het bierbedrijf. Nijhof: “De afgelopen jaren zijn we heel hard gegroeid, maar in Raalte zijn er geen uitbreidingsmogelijkheden meer. Een maand of 2, misschien intussen al wel 3, is ons magazijn al verplaatst naar Albergen. De aanvragen voor de benodigde vergunningen zijn allemaal ingediend en daar is nu het wachten op. Maar in principe gaat het door, want het is zo goed als rond en allemaal doorgesproken met de gemeente.”

Huttenkloas

De brouwer is bekend van o.m. Huttenkloas, vernoemd naar een vroeger beruchte struikrover uit Twente. Nu speciaalbieren steeds populairder worden, profiteert de Sallands Landbier Brouwerij hiervan. “Het kleinschalige van destijds bij de start is inmiddels wel verdwenen. We brouwen nu al zo’n 8.000 liter per week. Ter vergelijking: in 2012 was dat nog zo’n 100.000 liter per jaar”, aldus Nijhof.

Naast voor eigen naam, brouwen ze ook in opdracht voor anderen. Inmiddels zo’n 25 kleinere brouwers maken hiervan gebruik. Het pand in Albergen wordt in eerste instantie gehuurd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen