Reutum heeft een verkeersveilige school

Vanmorgen is het zogenaamde verkeersveiligheidslabel aan de Mariaschool in Reutum uitgereikt. De uitreiking werd ludiek gecombineerd met een ‘pietje’ die uit een kartonnen taart tevoorschijn kwam, tezamen met het veiligheidspredicaat.

“Wat is er nu nog toepasselijker dan om op 5 december zulk mooi nieuws te combineren met Sinterklaas?”, zo trapte directeur Gerard aan de Stegge vanmorgen af. Met het Twents Verkeersveiligheidslabel krijgen scholen een onderscheidend kwaliteitskenmerk. Hiermee kunnen zij zich profileren als verkeersveilige school. “Maar dat gaat niet zomaar”, benadrukte wethouder Erik Volmerink. “Scholen moeten voldoen aan verschillende criteria: de omgeving moet veilig zijn, de betrokkenheid van ouders is dan optimaal en er worden een aantal verkeersprojecten gedaan. Alleen dan komt een school, zoals vandaag deze in Reutum, in aanmerking.”

Naast de Mariaschool in Reutum, zijn eerder al de Alphonsusschool in Harbrinkhoek/Mariaparochie, De Marke in Tubbergen, Kadoes in Albergen en de Mariaschool in Langeveen tot verkeersveilige school benoemd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen