Eeshof coördineert voortaan open eettafels van de Aanleg en Kolenbranderhof

Foto: Stichting Welzijn Tubbergen

In goed overleg heeft de Stichting Welzijn Tubbergen (SWT) besloten om de coördinatie van de open eettafels in woonzorg-comlexen de Aanleg en de Kolenbranderhof over te dragen aan de Eeshof.

Omdat de budgetten van de SWT steeds meer onder druk komen te staan, is er gekeken naar een alternatief waarbij de kostprijs voor de deelnemers aanvaardbaar moest blijven. Deze is gevonden door samenwerking met de Eeshof, onderdeel van Zorggroep Sint Maarten. “Doordat de maaltijden reeds geleverd worden door de keuken van de Eeshof, was dit een voor de hand liggende oplossing”, laat Nicolet Plegt-Koedijk van de SWT weten.

Voor de deelnemers is er nauwelijks een verandering merkbaar, aldus de SWT. Alleen het centrale nummer waar men zich kan aan- en afmelden is anders dan voorheen. Dit kan voortaan rechtstreeks bij de Eeshof, door te bellen met tel. 0546-621469 of een mail te sturen naar [email protected]. Deze meldingen moeten minimaal 24 uur voor aanvang van de open eettafel worden doorgegeven. Plegt-Koedijk: “Daarnaast, ook niet onbelangrijk, is de maaltijdprijs weer terug naar de oude prijs van €8,50 voor een 3-gangenmenu.”

Open eettafel

De opzet van een open eettafel is om samen met anderen gezellig te gaan eten en daarmee met elkaar in contact te komen. De open eettafel vindt wekelijks plaats in De Aanleg te Geesteren (op dinsdag en donderdag) en in de Kolenbranderhof Tubbergen (op dinsdag en eens per maand op woensdag). De maaltijden worden door vrijwilligers geserveerd, zij treden als gastvrouw op bij dit mooie samenzijn. Met de nieuwe overdracht verzorgt de Eeshof ook de coördinatie van deze vrijwilligersgroepen.

Wie interesse heeft om ook eens deel te nemen aan de open eettafel in de Kolenbranderhof of de Aanleg, dan wel graag als vrijwilliger mee zou willen helpen, kan eveneens contact opnemen met de Eeshof. Stichting Welzijn Tubbergen dankt alle deelnemers en vrijwilligers van de open eettafel bij woon-zorgcomplexen de Aanleg en de Kolenbranderhof voor de jarenlange fijne samenwerking.

Elders

De open eettafel bij restaurant Tibbe Harbrinkhoek/Mariaparochie, restaurant Coopshuys Albergen en bij Erve Tijhuis in Langeveen blijven wel onder de hoede van de SWT.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen