De Loods breidt snel uit naar Tubbergen

Wout Borgerink in de Tubbergse vestiging van De Loods
Wout Borgerink in de Tubbergse vestiging van De Loods
Foto: Redactie

De vestiging in Albergen is nog geen jaar open, maar nu al staan de eigenaren van De Loods voor een volgende grote uitdaging: een ’tweelingzusje’ van het sportcentrum in Tubbergen.

Wout Borgerink en zijn vriendin Jolijn Biesheuvel timmeren voortvarend aan de weg. Over een paar weken opent hun nieuwe vestiging op het industrieterrein in Tubbergen. Of eigenlijk is het een soort wedergeboorte, want nu gaat hetzelfde pand door het leven als de Tubbergse vestiging van Olympic Gym. Maar dat is per direct ten einde, want de overname is al een feit. “Het gaat boven verwachting goed, mag ik wel stellen”, glimlacht Wout breeduit. “We hebben in Albergen meer gebruikers dan vooraf ingeschat en we krijgen veel complimenten over de wijze waarop dingen geregeld zijn. Voor wat Tubbergen betreft zien we echt kansen, ook gezien het huidige aanbod dat er is. Daarom proberen we hetzelfde ‘kunstje’ als hier ook daar te gaan doen. Nadat we in gesprek zijn gekomen met de vorige eigenaar, ging het heel snel. In een week of 3 was het al rond en nu werken we volop naar de heropening toe.”

Wout blijft het gezicht van beide vestigingen en zal hierdoor vaak moeten ‘schipperen’ tussen de dorpen. “Je moet er voldoende aanwezig zijn, op locatie dus. Anders weet je niet wat er speelt, wat er gaande is. Dat valt ook gewoon op. Ik ben weleens een klein weekje of een paar dagen niet in Albergen op de zaak geweest en dan krijg je dat meteen van mensen te horen. Of ik op vakantie was of zoiets, haha.”

Naast sporten kunnen mensen binnenkort ook gebruikmaken van zonnebanken, welke door een ander bedrijf bestierd worden. Tevens zullen er personal coaches actief zijn, als extra stok achter de deur voor degenen die behoefte aan persoonlijk afgestemd advies hebben.

Veel veranderingen

Klanten, personeel en toeleveranciers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de veranderingen bij Olympic Gym en De Loods. “De huidige personeelsleden in Tubbergen krijgen dezelfde kans als anderen om te solliciteren. Er komt daarom een open vacatureronde. Ik vind de binding met het dorp heel belangrijk en dat is iets dat nu nog niet goed geregeld is – als ik eerlijk ben. Het is een simpel voorbeeld van hoe we hierover denken en die echt stukken beter kunnen. Neem ook de abonnementen. Straks kan men kiezen tussen een maand- of een jaarabonnement”, aldus Wout. “Daarnaast gaat alle fitnesapparatuur eruit en komt er gloednieuw spul voor terug. Ook de aankleding wordt helemaal ‘des loods’ en geen Olympic Gym 2.0 of zoiets. We pakken alles aan, van boven tot onder.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen