“Twan is in korte tijd een echte vakman geworden”

Marcel Krikhaar overhandigt Twan ten Napel de autosleutels
Marcel Krikhaar overhandigt Twan ten Napel de autosleutels
Foto: Redactie

Van teleurstelling wil Marcel Krikhaar niet spreken. Voor de directeur van Bouwmetaal is Twan ten Napel een onmisbare kracht die in korte tijd een echte vakman is geworden.

Deelnemen is belangrijker dan winnen. Een olympisch adagium dat wel heel erg voor Euroskills geldt. Twan heeft meegedaan, maar eindigde niet in de top 3. “Het was op voorhand eigenlijk al bekend dat dit heel lastig zou worden, gezien de sterke concurrentie. Met name uit Frankrijk en Zwitserland. Dat bleek ook wel, want die werden 1 en 2. Oostenrijk eindigde op plaats 3”, legt Krikhaar uit. “Tussen de 3 en 6 zaten maar een paar punten. Je moet je voorstellen dat je maximaal 100 punten kunt scoren en dat iedere afwijking, hoe klein ook, puntenaftrek geeft. Dan is een 6e plaats, waar Twan op uitkwam, nog helemaal niet zo gek.”

Twan werd vandaag ‘getroost’ met de sleutels van een nieuwe bedrijfsauto. Zelf kan hij er niet zo mee zitten dat-ie geen medaillewinnaar is geworden, geeft de inwoner van Kloosterhaar aan. “Er kwamen bij de opdracht technieken naar voren die in Nederland niet zo vaak gebruikt worden, die teveel uren kosten en dat de klus daardoor veelal te duur wordt. Het kan wel, maar dan is het een stuk prijziger dan de gangbare oplossing. In sommige landen werken ze er veel vaker mee, dus die anderen hadden een betere voorbereiding dan ik. Hoewel ik ook op training ben geweest om dergelijke foefjes onder de knie te krijgen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen