Reutum verlicht door meer dan een miljoen lichtjes

Met het door kinderen oplaten van tientallen ballonnen, uiteraard ook gevuld met een lichtje, tezamen met vuurwerk en een lasershow is vanavond een startsein gegeven voor Reutum in het Licht.

Reutum in het Licht bestaat nu 5 jaar en zowat heel het dorp werkt eraan mee. In verschillende buurten staan tenten waar buren samenkomen om hamburgers of eieren te bakken. Net als andere jaren voert een treintje mensen langs de verschillende buurten en de vele bezienswaardigheden aldaar. “Waar zijn we ooit aan begonnen en waar eindigt het?”, vroeg mede-initiator Astrid Vrerink zich in haar welkomstwoord op figuurlijke wijze af. “We hopen dat we de komende tijd veel auto’s voorbij zien komen en dat er in de verre omtrek over Reutum gesproken wordt.”

Sommigen zijn zo druk met de voorbereiding aan het dorpsfeest, dat ze haast vergeten om aan zichzelf te denken. “Iemand van de organisatie is even tussendoor thuis geweest. Hij moest ‘hennig an’ doen, maar toe kroop het bloed weer… Ik moet weer naar de lampjes toe, zei hij”, lacht Vrerink.

Morgen, tijdens de winterfair, zal bekend worden gemaakt welke buurt het mooist verlicht was. Een onafhankelijke jury kiest deze uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen