Momapack, een groeiend verpakkingsbedrijf dat lokaal personeel zoekt

Wie heeft er weleens bij stilgestaan hoe een prijzig apparaat het beste verpakt kan worden? En dan op zo’n manier dat het ook nog tegen een (flink) stootje kan. Gelukkig kan iedereen dit overlaten aan Momapack Maatverpakkingen.

Haast verscholen tussen een woonwijkje in Tubbergen, aan de Boskampstraat, staat het eenvoudige bedrijfspand waar directeur Frank Leeuw de scepter zwaait. Een toevallige voorbijganger zal dan ook niet kunnen bevroeden welke uitzonderlijke slimmigheden schuilgaan achter die uiterlijke façade. Wat ze er doen? Nadenken over de meest efficiënte, duurzame en schokabsorberende verpakkingen en deze daarna eigenhandig statisch berekenen, ontwerpen en produceren. “Iedereen kan zich voorstellen dat een medisch apparaat van €40.000 of €50.000 goed beschermd moet worden. Een dergelijke verpakking, inclusief de bijbehorende kartonnen doos of koffer, kunnen wij ontwerpen, produceren en leveren. Dat beschermende spul lijkt van een afstandje op het alom bekende ‘piepschuim’, maar geloof me dat het heel wat anders is”, omschrijft Frank. “Piepschuim vangt de klap op door breuk. De schuimen die wij gebruiken vangen de klap op door vervorming, het schuim comprimeert en decomprimeert het blijft dus heel.  Het is daarom geschikt als verpakking (schokdemper) voor een meervoudige val en dus prima te gebruiken bij het vervoer over de weg, water of door de lucht. Zo hebben we eens verpakking voor wapensystemen van Defensie ontworpen en geleverd. Dan is fijn als de verpakkingen achter in de 10-tonner niet bij de eerste de beste kuil in de weg hun werk niet goed doen en de boel explodeert…”

Geboren in Zeist, maar opgegroeid in het plaatsje Buren begon Frank in de jaren ’80 als 19-jarige al in het schuim – zoals hij dat noemt. “Dat was vakantiewerk in de productie. Later naar buiten, de verkoop in. In de afgelopen 35 jaar heb ik het ontwerpen en produceren kunnen perfectioneren. “Nog maar 4 jaar geleden begon hij voor zichzelf in Tubbergen, waar de 54-jarige Frank en zijn gezin inmiddels zijn gaan wonen. “Dat was op een kantoortje thuis, niets meer dan een zolderkamertje eerst. Daar hebben we 1 jaar gezeten en vervolgens hierheen”, vertelt hij. “Voorheen hadden we het magazijn nog elders, maar dat is nu gelukkig ook inpandig aanwezig.”

Momapack groeit

De expertise in maatverpakkingen heeft Frank geen windeieren gelegd en inmiddels staat hij er ook niet meer in zijn eentje voor, maar is er hulp van Jasper Geerink en Thomas Koopman. Het bedrijf is lokaal op zoek naar een commercieel talent die kan starten op de binnendienst en hopelijk snel kan doorgroeien binnen het bedrijf. Klik hier voor de vacature.

Met ingang van het nieuwe jaar heeft Momapack ook haar nieuwe website gelanceerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen