Nationaal succes voor leden vogelvereniging Tubbergen en Omstreken

Foto: Vogelvereniging Tubbergen & Omstreken

Tijdens het afgelopen weekend gehouden NK van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en de Algemene Bond van Vogelliefhebber te Apeldoorn, werden door de leden van de vogelvereniging Tubbergen & Omstreken uitstekende resultaten in de wacht gesleept.

Op deze prestigieuze show – Vogel 2017 genaamd – waar een kleine 13.000 vogels waren ingestuurd, werden er door de leden van de Vogelvereniging Tubbergen en Omstreken mooie prijzen binnen gehaald. Maar liefst 13 leden van de vogelvereniging hadden hun mooiste vogels ingezonden tijdens dit Nederlands kampioenschap.

Winnaars

Sven Veldhuis behaalde bij de jeugd 4 titels. Hij werd kampioen met een enkeling Agaat Geel Type 1 die 92 punten haalde. Met de Agaat Geel Type II behaalde hij eveneens goud: 91 punten voor deze kanarie. Met zijn Fife Fancy behaalde hij 2 keer goud met enkelingen van respectievelijk 92 en 91 punten. Verder lag er zilver klaar voor een stel Fife Fancy. Deze 2 vogels werden beoordeeld met 185 punten.

Dwight Sand mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen bij de gele kleurkanaries. Hij behaalde maar liefst 6 keer goud. Met de Geel Intensief werd hij eerste met een stam, stel en enkeling: 372,185 en 94 punten. Met de Geel Schimmel idem: 371,185 en 92 punten. Tevens werd Dwight algemeen kampioen jeugd bij de kanaries.

Kurt Lohuis werd Nederlands kampioen bij de senioren met een stam Splendid parkieten. De vogels behaalden samen 369 punten. Hij is officieel nog een jeugdlid, maar koos ervoor om mee te doen bij de senioren.

Om het succes bij de senioren compleet te maken behaalde Jan ten Hoeve de Nederlandse titel met een stel Raza Espagnol, deze postuur kanaries werden door de keurmeesters gewaardeerd met 185 punten. Verder behaalde Jan zilver met een enkeling Raza Espagnol Schimmel van 92 punten.

Johan Schröder behaalde de titel met een stam Driekleur papegaaiamadine. Deze behaalden maar liefst 373 punten.

Overige resultaten

Henk van de Heuvel mocht een bronzen plak in ontvangst nemen, voor zijn stel Reuzen Ekstertjes.

Verder werden er bij de senioren mooie resultaten behaald. Zo behaalde Johan van der Kuil met de Yorkshire en Rob Kolman met z’n Raza Espagnol veel punten bij de postuur kanaries.

Bij de Tropische vogels was er een goed resultaat voor de Gould Amadine van Jan Lohuis. Idem voor de Agaporniden van Marc Beunk. Bij de kleurkanaries was er net geen titel voor Jan Hemmer en Johan Sand met hun rode kanaries, maar ook deze heren waren tevreden met de punten zoals die toegewezen waren door de keurmeesters.

In de categorie Europese cultuur vogels was er mooi resultaat voor Gideon Veldhuis. Zijn Goudvinken behaalden eveneens uitstekende punten. Allemaal prachtige resultaten, echter net niet voldoende om de Nederlandse titel in ontvangst te mogen nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen