Hoogste rechter geeft de familie Kokhuis op alle vlakken gelijk

Woning van de familie Kokhuis aan de Meijersweg
Woning van de familie Kokhuis aan de Meijersweg
Foto: Redactie

Ha, eindelijk gerechtigheid! Na 2 jaar procederen en onzekerheid kunnen Jan, Björn en Veronique Kokhuis er eindelijk een punt achter zetten. Ze mogen in hun woning blijven en de rechtbank hekelt de rol van de gemeente.

Het begon allemaal na een ‘tip’ die de direct aanwonende buren richting de gemeentelijke controleurs uitdeden. Volgens hen is er bij de familie Kokhuis sprake van 2 zelfstandige woningen onder 1 dak. De gemeente ging hier in mee en dreigde met dwangsommen als ze de situatie niet zouden aanpassen. Zo moest een badkamer en een keuken worden gesloopt.

Volgens oud-burgemeester Stegers en wat grote koppen in een regionale krant woonden ze zelfs illegaal in de woning aan de Meijersweg te Geesteren. Inmiddels blijkt niets minder waar te zijn. Sterker nog, de gemeente Tubbergen krijgt nul op het rekest en draait bovendien zelf op voor de gerechtelijke kosten. Hiermee valt zichtbaar een last van de schouders bij huize Kokhuis. Samen met advocaat mr. Van Groningen zinnen ze nog op een eis voor alle geleden materiële en immateriële schade, maar ze geven vooral aan heel blij te zijn met dit eindresultaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen