Om alle misverstanden voorgoed uit de wereld te helpen…

Kom je de ene dag positief in het nieuws en lijkt de zon weer te schijnen als nooit tevoren, staat er de volgende dag een negatief stukje in de krant dat alle goede hoop de grond inboort. Zo verging het de familie Kokhuis afgelopen week.

De hetze begon op 5 augustus 2014, toen de inmiddels wel beruchte lastgeving van de gemeente op de deurmat plofte. Binnen 3 maanden zouden ze de woning moeten verlaten, aldus het toenmalige schrijven. Nu – inmiddels 2 jaar later – hebben ze hun gram gehaald bij de rechter, maar nog steeds moeten ze zich verdedigen tegen ongefundeerde beschuldigingen.

Rectificatie geëist

“Neem de TC Tubantia. Dat zoiets nog een krant mag heten. Wat een opgeblazen onzin schrijven die… Onvoorstelbaar zeg. Ze doen net alsof er een journalist van hun bij de laatste rechtszitting van de Raad van State was. Niks van dat alles, want dan hadden ze wel geweten hoe de vork precies in de steel zit. Wij hadden bijna medelijden met de advocaat van de gemeente. De rechters fileerden haar compleet”, vat vader Jan Kokhuis samen. “Niet voor niets hoeven we maar 1 dingetje, waarvan we ook nog zelf hebben aangegeven het te willen aanpassen, aan onze woning te veranderen. De overige 13 punten heeft de hoogste bestuursrechter zelf al onderuitgehaald. Vergelijk dat eens met het schrijven van de gemeente, toentertijd. Dan zakt je toch de broek van de kont af? Maar lees je dat terug in de krant? Nee hoor, niks daarvan. Gelukkig hebben wij het abonnement al jaren geleden opgezegd, maar via bekenden word je alsnog met die onzin geconfronteerd.”

De advocaat van het gezin, mr. Johan van Groningen, is eveneens kwaad over de onjuiste berichtgeving en eist een spoedige rectificatie. “We hebben gewonnen, vandaar het gegrond verklaard zijn van de hoger beroepen”, aldus de boze raadsman.

Winnaar en tegelijkertijd verliezer

“Het allerergste vind ik nog wel de dreiging met uitzetting – zo uit het niets. Dan kom je dus met je gezin op straat te staat, met jonge kinderen en al. Als je zo’n brief krijgt van de gemeente, dan weet je echt even niet waar je het zoeken moet”, vertelt Veronique Kokhuis geëmotioneerd. Haar man Björn vult aan: “Onze meiden gaat het ook niet in de koude kleren zitten, die worden er ook overal mee geconfronteerd. Op het schoolplein aan toe. De mensen geloven je op het laatst niet meer; dat is het grote probleem. Niet zo gek ook als de ene keer dit wordt geschreven en de andere keer weer iets tegenovergestelds. Maar wij zijn er helemaal klaar mee. De gemeente heeft bij de rechter bakzeil gehaald voor hun wanbeleid en wij blijven waar we zijn.”

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen