Jill Stokkelaar is de beste voorlezer van de gemeente Tubbergen

Door haar mooie inleiding, ontspannen houding en goede articulatie is Jill Stokkelaar van de Aloysiusschool in Geesteren vanavond tot gemeentelijke voorleeskampioen van 2017 gekroond.

De in totaal 10 kandidaten van de verschillende basisscholen werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Jeroen Roozendaal naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek.

Terwijl ballonnenartiest Tineke Post het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Deze lette vooral op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. “Zij het met mate, want het moet geen toneelstukje worden. Het gaat erom dat ze voorlezen”, benadrukte jurylid Joy Hofhuis. Zij was zelf in 2009 voorleeskampioen van heel Overijssel, nadat ze de gemeentelijke en regionale kampioenschappen gewonnen had. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door jurylid Henk Wessels, oud-directeur van basisschool De Marke in Tubbergen, gesproken. Sinie Berends, docent Nederlands op Canisius, maakte eveneens deel uit van de scherpe jury.

De 12-jarige Jill mag binnenkort de gemeente Tubbergen vertegenwoordigen op de regionale finale. Deze wordt op vrijdag 17 maart in Hof van Twente gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen