Nieuwe mariakapel in Geesteren gaat de Loo-Esch heten

De bouw van de Geesterense mariakapel komt in zicht nu er al bijna €15.000 ingezameld is. Dat maakte de organisatie, stichting MGO, bekend.

Onlangs was er bij Erve Kampboer een presentatie van de tussenstand en verdere plannen om dit project tot een goed einde te brengen. De stichting Mariakapel Geesteren Overijssel (SMGO) begonnen de bijeenkomst met een dankzegging aan de inwoners van Geesteren. “De stichting kan nu al rekenen op het overweldigende bedrag van 14.600 die door de actie is toegezegd. Hartverwarmend is ook dat het ontwerp en de bouwkundige begeleiding aan ons geschonken zijn. Verder is het grondstuk, waarop de mariakapel gebouwd wordt, ons kosteloos in bruikleen aangeboden.”

Alvorens er daadwerkelijk gestart wordt met de bouwwerkzaamheden, dient de stichting dekking te vinden voor het ontbrekende bedrag: €15.200.

Loo-Esch

Vanuit de Heemkundekring is het voorstel gekomen om de mariakapel straks een naam te geven die past bij het karakter van de plek: de Loo-Esch. Omdat de keuze is gevallen op een historische locatie en er gewerkt gaat worden met authentieke materialen, passend in het Twentse landschap, is de werkgroep van mening dat dit een mooie aanduiding is.

Voor iedereen die graag wil mee helpen in de daadwerkelijke uitvoer voor de Mariakapel kan zich aanmelden bij Harrie Meinders, Joop Prinsen of het volgende mailadres: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen