Bewoners de Aanleg vieren het eerste lustrum

Foto: Anton Schrijver

Het is inmiddels alweer 5 jaar geleden dat de eerste bewoners van woon-zorgcentrum de Aanleg in Geesteren de sleutels van hun appartement overhandigd kregen door Woningstichting Tubbergen.

Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, hebben enkele bewoners de koppen bij elkaar gestoken. Vanwege het heuglijk feit werd vanmiddag een toast uitgebracht op de saamhorigheid van de bewoners, de goede contacten en samenwerking met de woningstichting, met het dorpshuis Erve Kampboer en met de horeca.

In zijn welkomstwoord gaf Anton Schrijver aan dat, wegens andere verplichtingen, Woningstichting Tubbergen geen gehoor kon geven aan de uitnodiging. Wel werd er aangekondigd dat het gevraagde naambord verlichting aan het gebouw binnenkort gerealiseerd zal worden.

Historie: 5 jaar terug in de tijd

Om het geheugen van de afgelopen 5 jaar een beetje op te frissen, ging de spreker in op een korte impressie van de hoogtepunten. Zo vertelde hij dat er op paaszaterdag 2012 de hekken van de balustrade en de brandtrappen door de leverancier weer opgehaald zijn, wat op de bewoners v.w.b. de veiligheid een grote impact had. In datzelfde jaar is er op 21 april een open dag georganiseerd door de woningstichting, zodat alle inwoners van Geesteren en daarbuiten met eigen ogen het nieuwe gebouw – in al haar facetten – konden bekijken.

Op 12 juni 2012 heeft de officiƫle opening van de ontmoetingsruimte plaatsgevonden, waarbij de communicantjes van de basisschool een wandklok aan de bewoners geschonken hebben.

Op 12 november 2013 is het Noaberteam officieel gestart. Op 5 november is de koersbal van zaal Steggink overgeheveld naar de Aanleg en is er in oktober gestart met de activiteit Senioren Gezond Bewegen bij Fysiotherapiepraktijk Geesteren. In februari 2016 is er door de woningstichting Tubbergen een uitgebreide rondleiding gegeven voor woningbouwcorporaties uit omliggende plaatsen en enkele weken daarna voor de directie van een nog te bouwen woon-/zorgcentrum in Beetsterzwaag te Friesland.

Tot slot merkte Schrijver nog op dat er in 5 jaar tijd 9 personen ontvallen zijn. Er werd een minuut stilte in acht genomen om aan te geven dat de bewoners hen niet vergeten zijn.

Na de officiƫle gedeelte werd het feest voortgezet en werden de genodigden rijkelijk voorzien van een hapje en een drankje. Na enkele uren met veel plezier gebruik gemaakt te hebben van de ontmoetingsruimte, werd ter afsluiting iedereen bedankt die een bijdrage geleverd heeft aan het welslagen van dit eerste lustrum.

Activiteiten

Wekelijks vinden er door de ouderen diverse activiteiten plaats in zowel de Aanleg, (als het weer het toelaat) in de beweegpark en in de fysiotherapeutische praktijk van Geesteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen