Eerste carnavalsparty voor tieners krijgt sowieso een vervolg

Als het om carnaval gaat, moet je in Albergen zijn. Van 12 tot 17 jaar kunnen jongelui er vanavond terecht op de allereerste Teenage Carnavalsparty, iets wat volgend jaar sowieso een vervolg krijgt.

Het allereerste carnavalsfeestje voor tieners kreeg enkele honderden feestgangers op de been. Fors minder dan zondagmiddag in de ‘witte attractie’ aanwezig zal zijn, maar mede-organisator Sjors Kemna laat blijken dat ze hier dik tevreden mee zijn. “Kijk nou hoe leuk het voor ze is. En dat zonder een druppel alcohol. Deze jongeren willen net zo goed meedoen met het carnaval, niet minder dan iemand die wat ouder is. Zondag is de gemiddelde leeftijd 21 jaar, nu is dat zo rond de 14 jaar. Ze komen natuurlijk uit de buurt, maar ook Almelo, Enschede of Oldenzaal. Super, kan niet beter.”

Voor elk wat wils, moet de organisatie achter de Mega Carnavalsparty hebben gedacht. Al kregen ze hierbij een klein ‘zetje’, zo geeft Kemna eerlijk toe. “Dat was eerder toegankelijk voor alle leeftijden, maar nu is de minimumleeftijd 16 jaar geworden. De gemeente heeft ons gevraagd toch ook wat voor de jongere jeugd te organiseren, dus vandaar dat het idee voor de Teenage Carnavalsparty is ontstaan.”

Anouk Velthuis (16) uit Geesteren komt samen met haar vriendinnen Maud en Marèll speciaal voor het optreden van Giel, Thomas en Stefan. Die zijn het gezicht van YouTube-sensatie StukTV. Net als iedereen staan de meiden al een poos in spanning af te wachten, alvorens de heren het podium opkomen en het feest echt compleet losbarst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen