Alberger Bökke wrijven in hun handen na geslaagde optocht

Zonder noemenswaardige incidenten of gaten in de carnavalsoptocht, zijn vanmiddag tientallen wagens en groepen door Albergen getrokken.

“Geen ruis op de lijn”, zo vat Walter Lansink het verloop samen. De voorzitter van de optochtcommissie bij de Alberger Bökke is erg tevreden en laat weten dat hij alweer uitziet naar volgend jaar. “De regen van vanmorgen heeft ons wel wat bezoekers gekost, maar gelukkig werd het rond 13.00 uur vanmiddag droog en is het dat ook gebleven.” Het was ditmaal alweer de 47e keer dat een dergelijke stoet door Albergen reed.

Meedoen is belangrijk dan winnen, maar stiekem wil iedere deelnemer het hoogst in het klassement eindigen. Er zijn prijzen te behalen in diverse categorieën. Bij de praalwagens ging de eerste prijs naar De Venfluiters uit Manderveen, nog voor de Klippels uit Langeveen. Oranjewijk uit Tubbergen sloot de top 3 af. CV Ketel uit Geesteren won de rubriek kleine wagens, gevolgd door de Dwarskiekers. Carnavalsvereniging de Vondelstraat uit Tubbergen werd derde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen