Geesteren geniet van ijzersterke carnavalsgala’s

Foto: Papsleef'n

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de eerste 2 gala’s bij de residentie van CV de Papsleef’n, Zaal Kottink. Vorst Leon Oosterik opende de avond met een woord van welkom aan de verschillende verenigingen, de burgemeester, mensen van de Zonnebloem, sponsoren en uiteraard aan familie en genodigden.

Daarop volgde Prins Gerard en hofdame Marleen, en zijn adjudant René en hofdame Simone met hun lijfspreuk: Ne goei’n papsleef zit vol energie. En dat stralen ze ook uit. Beide avonden zat de zaal vol met enthousiaste bezoekers om te genieten van deze geweldige avond vol muziek, dans, lach en vooral gezelligheid!

Volop dans en muziek

Het Hofkoor zong uit volle borst het Papsleef’n lied en daarop volgden al gauw de junioren dansmariekes met hun geweldige dans Alice in Wonderland. Ook de senioren dansmariekes dansten de sterren van de hemel met de polka en hun showdans Ice Queen waarmee ze in Fleringen de eerste plek hebben behaald. Een welverdiende prestatie. Het Hofkoor bracht een mooie medley en ook Pap’n en Nathool’n blies er flink op los, met o.a Wolfgang Petry en De Sjonnies. Er was ook ruimte voor een geweldige solo van Ruben Oude Avenhuis.

Geweldige buuts en optredens

Geen gala zonder goede buuts en die waren dan ook volop aanwezig. Elk met verschillende humor, grappen en andere kwaliteiten. De buutredeners waren overal te vinden, op het minimarktje bijvoorbeeld waar verschillende levensverhalen op humoristische wijze met het publiek werden gedeeld. Of van Down Under die het publiek op hun hand kreeg met de lachwekkende woordgrappen en dubbelzinnige teksten, en San als ’telefoonmiep’ die op haar eigen manier dacht haar werk goed te doen. Tot slot nog een vogelspotter die verbazingwekkend vreemde vogels op zijn looppad tegenkomt. De avond vloog voorbij.

De verrassingsact was toch wel het mooie optreden van de Ladies in Black. Die op hun eigengemaakte muziekmix de veertjes lieten wapperen. Om het geheel nog een buitenlands tintje te geven mochten de Mexicanen niet ontbreken op deze avonden. Deze brachten een ludiek verhaal ten gehore over een goede bekende uit Mexico. Ook werd er een vleugje Duits aan toegevoegd door een grappige talentenshow van het Hofkoor.

De afsluiter was dit keer de dorpspolitiek die vertolkt werd door Aggie samen met een oude bekende die samen op een bankje het dorpsnieuws en vele overige nieuwtjes nog even de revue lieten passeren. Dit deden ze op een gepaste vlijmscherpe manier waarbij vele tikken werden uitgedeeld. Menigeen in de zaal werd verrast of kreeg het juist Spaans benauwd. Links en rechts werden zweetdruppeltjes weggeveegd, want als je daar maar niet in zit…

Afsluiting

Dit alles werd op een humoristische wijze aan- en afgekondigd door spreekstalmeester Ewald Hamer, die de volledige presentatie op zich nam. Er zijn weer geweldige gala’s neergezet. Door medewerking van de vele vrijwilligers is dat weer een mooi geheel geworden. Een compliment is daarom wel op zijn plaats. Na het slotlied van het Hofkoor barstte het carnavalsfeest vervolgens los en genoot ieder nog van een geweldige afterparty, dat tot in de kleine uurtjes voortduurde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen