Veel schoolkinderen genomineerd voor de Glasrijk-wedstrijd

Uitreiking in 2016
Uitreiking in 2016
Foto: Redactie

Jaarlijks komen schoolkinderen uit de gemeente Tubbergen evenals leerlingen van Canisius voor een educatief programma over glaskunst naar Glasrijk. Onderdeel hiervan is het maken van een ontwerp voor een glaskunstwerkje op A4 formaat.

De leerlingen weten dat het mooiste en geschiktste ontwerp per basisschool in glas wordt uitgevoerd. Dat wordt gedaan door de Almelose glaskunstenares Suze Berendsen. Ze maakt elk jaar deel uit van de groep kunstenaars die de schoolkinderen van de  basisscholen én die van Canisius (samen méér dan 1.000 leerlingen) uitleg geven en hun kunnen demonstreren. Zij nomineert meestal 3 ontwerpen en kinderen per school. Eentje is de uiteindelijke winnaar.

Nominaties

  • Kadoes – Albergen: Marlou Blankenvoort, Timo Velthof, Maud Voortman
  • Aloysiusschool – Geesteren: Niek Harmelink, Louis Wu, Pien Hutten
  • De 7 Mijlen – Manderveen: Daisy Dekker, Charlène Grootelaar, Manon Pellen
  • Mariaschool – Reutum: Loena Bekhuis, Roos Braakhuis, Jessie van Bruggen, Cas Droste, Guus Droste, Twan Groothuis, Jasper Oude Hengel, Sterre Maathuis, Tom Slaghekke
  • De Wiekslag – Tubbergen: Maud Braakhuis, Annelien Boswerger, Stephanie Lenferink
  • Heilig Hart – Fleringen: Emma Frielink, Julian Koopman, Teus Luttikhuis
  • Mariaschool – Vasse: Zonne Kooy, Dante Meen, Lot van der Velde

De prijswinnaars worden op 2 maart bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in de hal van het gemeentehuis van Tubbergen.

Uitreiking

De winnende kunstwerkjes kunnen tijdelijk geëxposeerd worden in het gemeentehuis. Sommige scholen voegen het kunstwerk toe aan hun schoolverzameling; andere geven het aan de prijswinnaars mee naar huis.

Burgemeester Haverkamp van de gemeente Tubbergen zal op 2 maart iedereen gastvrij ontvangen in de hal van het gemeentehuis. Ze zal ook de prijswinnaars bekendmaken, ze feliciteren en de glaskunstwerkjes uitreiken.

Het educatieprogramma van Glasrijk Tubbergen wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van TOF, medewerking van Canisius en de directies/leerkrachten van de verschillende basisscholen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen