ROVA zet gratis omruilactie voor afvalcontainers op poten

Foto: Redactie

Huishoudens kunnen eenmalig gebruikmaken van een actie waarmee ze hun huidige afvalcontainers kunnen omruilen voor een groter dan wel kleiner exemplaar. De vuilophaler, ROVA, biedt dit aan.

Na het afschaffen van de fiches waarmee per volle afvalbak betaald werd, is er in de gemeente Tubbergen met horten en stoten een nieuwe manier van inzamelen ingevoerd. Dit zogeheten diftarsysteem heeft ervoor gezorgd dat de afvalstroom per huishouden drastisch verminderd is. Niet iedereen is echter al gewend aan het nieuwe systeem of heeft bij de start wellicht gekozen voor een verkeerd formaat restafvalcontainer, dus vandaar dat afvalverwerker ROVA tot eind deze maand een speciale omruilactie heeft. Het omruilen is nu nog gratis, maar kost na deze actieperiode €47 per container.

Ieder huishouden heeft inmiddels een brief thuis ontvangen met meer informatie over de actie en een unieke code waarmee een ander formaat restaval- of gft-container aangevraagd kan worden. Wie geen groter of kleiner exemplaar hoeft, kan gewoon de huidige container blijven gebruiken.

De restafvalcontainer kan eens per 4 weken worden geleegd, de gft-container zelfs iedere 2 weken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen